Imatge d'arxiu de l'atracció del Dragon Khan de PortAventura

El Dragon Khan d'aniversari: 26 anys del seu primer emocionant viatge

Els alumnes del Col·legi Europa de Salou van ser els primers en gaudir de l'atracció

El 19 de gener de 1995 va ser un dia molt important per PortAventura World. El parc d'atraccions de la Costa Daurada, ara fa 26 anys, provava per primer cop el Dragon Khan, situada a la Xina, que era la muntanya russa més llarga d'Europa i amb més inversions —rècord mundial fins al 2002 amb l'obertura de Colossus a Thorpe Park, al Regne Unit—. L'atracció té una durada d'1 minut i 45 segons, una longitud de 1.269,5 metres i una alçada de 45,1 metres.

La inauguració del parc no seria oficial fins a l'1 de maig del mateix any, però el 19 de gener va tenir els primers viatgers. En concret, els encarregats de tastar les emocions del Dragon Khan van ser els nens i nenes del col·legi Europa de Salou, amb reaccions com «una passada», «hauria de durar més temps» o «és súper xulo», destacant tots ells la primera baixada de la muntanya russa, on s'agafa una velocitat màxima de 113 km/h.
 

«Aneu-hi, aneu-hi»

La inauguració de PortAventura  l'1 de maig de 1995 va ser un gran esdeveniment a nivell català i, a hores d'ara, encara és un dels motius més grans per desplaçar-se fins a la Costa Daurada a gaudir de les seves atraccions. En aquell moment, però, TV3 va fer un seguiment especial de la inauguració del parc temàtic amb la presència del president de la Generalitat, Jordi Pujol, i la seva esposa, Marta Ferrusola. Ells, van ser dels primers afortunats en gaudir de l'emoció del Dragon Khan. 

Després de despentinar-se amb els girs i la velocitat de la muntanya russa, Pujol explicava les sensacions l'atracció amb un «aneu-hi, aneu-hi, us ho recomano», per seguir amb un «primer impressiona una mica, però després ja s'ha acabat, mira». Els 'loopings' que fa el Dragon Khan van impactar Marta Ferrusola qui ho descrivia com «una sensació. Perquè vas de cap per avall, vas de costat, no saps com vas».