Imatge de la estació de tren de Vila-seca discover

Vila-seca tindrà proteccions acústiques per reduir l'impacte acústic de les vies del tren

Es posarà en els trams de l'anomenada bifurcació La Federat i Vila-seca, derivades de l'increment de circulació per la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani

Vila-seca tindrà proteccions acústiques al voltant de la via del tren. Així ho ha anunciat Adif  Alta Velocitat (Adif AV) després de licitar el contracte dels serveis per la redacció del projecte  de construcció amb un pressupost de 356.084,9 euros i un temps estimat d'obres de 12 mesos. El projecte és el resultat de la posada en marxa de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani, després de registrar un increment del nombre de circulacions, especialment de mercaderies, que actualment passa per Vila-seca, Reus, la Canonja i Tarragona. 

L'actuació d'Adif pretén minimitzar les afeccions als ciutadans en conseqüència de l'augment dels nivells d'impacte acústic habituals a l'interior de zones urbanes d'aquests municipis i als voltants residencials. Així mateix, es vol atendre els suggeriments  d'algun ajuntament, com el de Vila-seca, que ha explicat a Adif que davant aquest nou escenari de trànsit  i els seus efectes ha sol·licitat l'avaluació per determinar la necessitat de definir i dissenyar de les oportunes mesures correctores.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'àmbit d'actuació del projecte emmarca el tram entre la denominada bifurcació  'La Federat' que enllaça el Corredor Mediterrani en el costat València amb la bifurcació de Vila-seca pel costat Tarragona, així com els ramals de connexió d'aquesta línia amb la variant Vandellòs-Tarragona. En aquests recorreguts es localitzaran els punts que el trànsit ferroviari sobrepassi els objectius de qualitat acústica.

D'aquesta manera es plantejarà com a necessàries les actuacions  per minimitzar l'impacte del so, analitzant i definint les mesures a l'entorn residencial, sanitari i educatiu mitjançant la instal·lació de barreres acústiques.