El sector hoteler de la Costa Daurada, greument tocat per la fallida de Thomas Cook

Els hotelers tranquil·litzen els turistes i garanteixen que cobriran totes les estades contractades a l'Estat
Una vintena d'hotels de la Costa Daurada poden resultar afectats per la fallida del touroperador britànic Thomas Cook | GTRES

 

Al voltant d'una vintena d'hotels de la Costa Daurada poden resultar afectats per la fallida del touroperador britànic Thomas Cook, segons calcula la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). La patronal està en aquests moments recopilant informació sobre les pèrdues que els podria suposar l'anunci i preveu fer públic un comunicat durant les pròximes hores.

 

Amb tot, els hotelers ja han anunciat que en cap cas deixaran turistes al carrer i cobriran totes les estades que hi havia contractades a l'Estat espanyol. Si bé aquest dilluns no havia previst cap vol de retorn al Regne Unit, finalment s'ha aconseguit reprogramar els tres vols de Thomas Cook previstos des de l'Aeroport de Reus aquest dimarts —a Manchester, Glasgow i Belfast— amb altres companyies.

 

28 vols cancel·lats a Reus

La fallida de la companyia britànica ha obligat a cancel·lar un total de 28 vols a l'Aeroport de Reus, previstos per aquest setembre i fins al pròxim 11 d'octubre. Milers de turistes hauran de ser repatriats per altres companyies o a través de vols xàrters del govern britànic. A més, Thomas Cook era la quarta aerolínia amb més passatgers a l'Aeroport de Reus. 

 

Mancava un 5% del total per fer la seva estança a la Costa Daurada

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona ha emès un comunicat informat dels efectes de la fallida del touroperador Thomas Cook.  Des de la FEHT s'estima que uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els viatges a la Costa Daurada amb Thomas Cook durant aquest 2019. De tots aquests, el 5% del total no havien gaudit de la seva estança a la Costa Daurada, és a dir, uns 2.000 turistes no podran gaudir-ho a causa de la fallida de la companyia britànica. 

 

Totes les persones afectades que estiguin a la Costa Daurada rebran tots els serveis contractats i, el repatriament, anirà a càrrec pel govern britànic, el qual gestionarà altres vols per fer-ho possible. 

 

A més, la fallida de Thomas Cook, segons la FEHT, pot afectar molt negativament als empresaris que treballaven amb aquest operador a causa dels impagaments que es patiran. En aquest sentit, es reclama a les administracions públiques que s'impliquin i es pugui suplir aquesta operativa amb altres touroperadors i companyies aèries de cara la pròxima temporada. 

Mancava un 5% del total per fer la seva estança a la Costa Daurada | Adrià Vilalta

 

 

Cues i retards pel tancament de Thomas Cook a Reus

Cues i retards a l’Aeroport de Reus aquest dimarts al matí en tres vols amb destí a Anglaterra i Irlanda que operava la companyia Thomas Cook Airlines, inicialment cancel·lats, però que s’han acabat subcontractant a altres aerolínies. Indignació i crítiques entre els passatgers que feien cua per facturar a la terminal de sortides de l'aeroport, malgrat que s’hagin mantingut els vols a les ciutats de Belfast, Manchester i Glasgow.

 

Les queixes són per l’espera —el vol a Belfast acumulava 3 hores i mitja de retard, i el de Manchester, gairebé 2 hores— i també per la falta d’informació, tot i la presència de grups d’informadors, tant d'Iberia, que proporciona el servei de ‘handling’ a Thomas Cook, com d'ATOL, el sistema que gestiona l'Autoritat d'Aviació Civil britànica, i del mateix consolat britànic.

"🚨 Roba en un comerç de Cambrils i fuig amb el cotxe" "❗ HEROI: Un surfista salva la vida d'un home a la platja de la Pineda"