Imatge del Museu del Molí de les Tres Eres a Cambrils.

El Museu d'Història de Cambrils torna a obrir les seves portes a través d'una visita virtual

El Museu d'Història de Cambrils se suma a la campanya #museusacasa i posa multitud de recursos a l'abast dels usuaris

El Museu d'Història de Cambrils s'ha sumat a la campanya #museusacasa amb un nou apartat web que agrupa tots els recursos en línia i la publicació d'un recorregut virtual inèdit pel Molí de les Tres Eres. L'objectiu és acostar a la ciutadania els materials virtuals propis o que han comptat amb la col·laboració del Museu en els darrers anys.

Conèixer la història de Cambrils a través dels objectes trobats als jaciments del municipi

D'aquesta manera, la nova visita a la seu principal del Museu permet entrar a l'interior d'aquest molí fariner hidràulic del segle XIX sense sortir de casa i passejar així per les dues exposicions permanents sobre l'arqueologia i els molins. Per accedir a la visita virtual es pot fer a través d'aquest enllaç.

La primera exposició és un recorregut que va des de la prehistòria fins a la baixa romanitat, a través dels objectes neolítics, ibèrics i romans que provenen dels diferents jaciments del municipi. La segona mostra inclou dos molins de rodet horitzontal i ens acosta a una societat preindustrial que depenia en gran manera de la farina i de l'aigua.

D'altra banda, s'han creat continguts en un nou espai web que es pot visitar des d'aquest enllaç. Els continguts es divideixen en quatre grans temes: espais museístics, memòria històrica, patrimoni marítim i museu educatiu.

Nou espai web amb multitud de recursos sobre la història local

Al primer apartat s'hi poden trobar recursos com el nou recorregut pel Molí de les Tres Eres; l'audiovisual «Cambrils, els orígens»; la vil·la romana de la Llosa en 3D per conèixer la història dels seus habitants, les tècniques que utilitzen els arqueòlegs i les tasques que realitzen per fer comprensible les restes arqueològiques; les imatges descoberta dels bronzes de la Llosa enregistrades el 1992 per Josep Maria Recasens Colom, i o un reportatge del jaciment del Cavet.

El segon grup de propostes està dedicat a la memòria històrica i s'hi poden trobar reportatges sobre els refugis antiaeris o seguir l'evolució de Cambrils en els últims 200 anys de Jordi Martí Henneberg. La tercera temàtica és el patrimoni marítim, on s'hi recullen exposicions virtuals sobre la tempesta de 1911, les embarcacions o les dones de la platja, o material audiovisual sobre la festa de l'ormeig, entre altres.

Finalment, per a totes les famílies amb nens i nenes que no poden anar a l'escola, al quart bloc hi trobaran materials educatius. Es tracta de diferents itineraris per a escolars, dedicats a la memòria de la pau, Cambrils en temps de guerra i Antoni de Gimbernat, així com una activitat per descobrir i pintar una galera.


Comentaris