Cambrils fa una crida al voluntariat per crear una xarxa d'ajuda mútua durant els dies de confinament

L'Ajuntament canalitzarà les ofertes de voluntariat rebudes per donar suport a qui més ho necessita

Cambrils vol canalitzar els gestos solidaris que afloren aquests dies per part de la ciutadania arran de la crisi sanitària. El comitè de coordinació municipal del coronavirus a l'Ajuntament coordina una xarxa d'ajuda mútua per canalitzar les ofertes de voluntariat rebudes i donar suport a persones amb necessitats bàsiques durant els 15 dies de confinament decretats a tot l'Estat.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Voluntaris i voluntàries per fer la compra, anar a la farmàcia i passejar mascotes a qui no pot fer-ho

El consistori elaborarà una base de dades que es coordina amb Protecció Civil per donar suport en tasques diverses per cobrir les necessitats detectades pel personal de Serveis Socials, que coneix les persones vulnerables aïllades que es troben al municipi. Les tasques habituals són les de fer la compra, anar a la farmàcia o passejar mascotes, entre altres.

 

Les persones que puguin i vulguin donar un cop de mà com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79 indicant nom i cognom, dni, edat, barri de residència, si pertanyen a alguna entitat i la disponibilitat horària.

 

Crida a les associacions de veïns per detectar totes les persones vulnerables que es trobin aïllades

Tanmateix, des de l'àrea de Participació de l'Ajuntament també s'han activat els Consells de Barri amb l'objectiu que les associacions veïnals puguin fer d'antena per si saben de casos de persones vulnerables aïllades i posar-ho en coneixement dels circuits municipals.

 

 

D'aquesta manera, des de l'Ajuntament de Cambrils se segueixen les recomanacions de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball i Afers Socials per coordinar les iniciatives solidàries sorgides de la mobilització ciutadana en suport de les persones vulnerables en el marc de l'emergència sanitària amb l'actuació dels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d'actuació —en concret, les autoritats sanitàries, protecció civil i els serveis socials—.