Vila-seca crea una borsa de voluntariat per ajudar la gent gran durant la crisi del coronavirus

Una cinquantena de persones han contestat ja a la crida feta des de l'Ajuntament

Anar a fer la compra o treure el gos a passejar. Aquestes són de les poques activitats que podem continuar realitzant en ple estat d'alarma per la crisi del coronavirus desfermada la setmana passada. Tanmateix, aquestes accions representen una exposició que pot ser de risc especialment per a certs sectors de la població, com ara la gent gran. Per aquest motiu, els últims dies han sorgit diferents accions solidàries a tot arreu per reduir els desplaçaments i col·laborar a frenar els contagis.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Es busquen persones sanes d'entre 18 i 40 anys per ajudar els veïns i veïnes més vulnerables

A Vila-seca, l'Ajuntament acaba de crear una borsa de voluntariat en col·laboració amb les associacions i entitats socials del municipi per tal de crear una xarxa de voluntaris que donin resposta a les necessitats bàsiques dels veïns i veïnes més vulnerables en aquesta crisi sanitària. La borsa de voluntariat està pensada per a persones d'entre 18 i 40 anys que no tinguin cap símptoma relacionat amb el virus Covid-19 i que no pateixin cap patologia mèdica. 

 

 

D'aquesta manera, l'Àrea Bàsica de Serveis Socials pretén donar cobertura en casos de necessitat social, com ara amb el repartiment d'aliments a domicili, la companyia i el suport a la gent gran, anar a fer la compra o ajudar amb els animals de companyia. L'Ajuntament de Vila-seca va obrir la borsa de voluntariat a la seva pàgina web aquest dilluns 16 de marça a la tarda i en poques hores compta ja amb una cinquantena de veïns i veïnes inscrits.

 

Telèfons de suport per a la gent gran i les famílies amb necessitats

D'altra banda, el consistori recorda que la gent gran i totes les famílies amb necessitats de qualsevol nucli de població de Vila-seca poden trucar al telèfon de Serveis Socials (977 390 024) o al de la Policia Local (977 390 316) per demanar ajuda.

"⚠ CORONAVIRUS: Cancel·len un nou esdeveniment esportiu per Setmana Santa a Cambrils" "🔴 CAMBRILS: El judici pel crim del carrer Elcano, sense veredicte pel coronavirus"