Els balls de diables tradicionals del Camp de Tarragona tenen característiques molt particulars, com el fet de barrar el pas, inútilment, a les mares de Déu; portar la pirotècnia dins un civader; o participar en festes civils, com ara el Carnaval amb l'arribada del Carnestoltes. Tot plegat és fruit d'una modalitat concreta, la participació individual a l'hora d'actuar, i Reus és el bressol d'aquest model històric.
Però el Ball de Diables de Reus no només és rellevant per aquest fet, també compta amb un altre tret que el fa únic: la seva indumentària. Tots els vestits dels membres d'aquesta colla popular són diferents i les decoracions estan cosides a sobre de la tela. "Són peces valuoses, elaborades amb laboriositat, que la burgesia reusenca va utilitzar en l'època -ja en el segle XIX- com a eina d'ostentació", relaten.
Per aquest motiu, "sense deixar de mirar el passat", el Ball de Diables de Reus torna a reivindicar la història d'aquests vestits, que ja es van exposar l'any passat al Palau Bofarull. Aquesta vegada, però, presenten una exposició, que s'inaugurarà el pròxim 13 de març, a les 19 hores, al Centre d'Art Cal Massó, i que ha comptat amb la col·laboració d'artistes de diferents disciplines.
Així, la mostra "Vestint el diable" està inspirada en la indumentària dels diables, com a patrimoni material del món del foc. "L'art ens acompanya resseguint un camí de pólvora per deixar-nos portar entre el passat i allò contemporani perquè la tradició és llavor, però alhora canvia i es transforma", descriuen des de l'entitat. Es podrà visitar fins al 26 de març, en horari de 17.30 a 19.30 hores.