Una conversa al voltant del músic Carles Sabater inaugura el cicle de xerrades de l'Accents a Reus

La primera sessió tindrà lloc aquest dilluns 11 de novembre, a les 19.30 hores, al Teatre Fortuny, a partir de l'obra de Pep Blay

Fotograma del documental Carles Sabater. No espereu res de mi, de Jordi Call
Fotograma del documental Carles Sabater. No espereu res de mi, de Jordi Call | Cedida a l'ACN per Laura Jou
11 de novembre de 2024, 11:01
Actualitzat: 11:01h

El Festival Accents estrena, aquest dilluns 11 de novembre, a les 19.30 hores, al Teatre Fortuny de Reus el cicle de xerrades/col·loqui "Les lletres de l’Accents", una proposta per endinsar-nos en els detalls de dues obres que exploren la música i la vida dels seus protagonistes. Aquesta presentació s’havia de fer el passat dilluns 4 de novembre, però les restriccions en la mobilitat per la DANA ho van impedir.

La primera d’aquestes presentacions és "Cor trencat. Mort i vida de Carles Sabater", una biografia singular escrita per Pep Blay i publicada recentment per Folch & Folch. L’agitadora cultural Núria Calvó conduirà la conversa amb l’autor d’aquest llibre, que ens apropa a la figura de Sabater com un artista d'escena magistral, amb una elegància i intensitat que captivaven el públic.

Sabater va destacar per una expressivitat única, entre la timidesa i la intensitat, que el van convertir en un dels ídols més carismàtics de la seva època. Durant dotze anys d'ascensió frenètica a la fama, va desenvolupar un estil magnètic i proper sobre l’escenari, establint una connexió immediata i íntima amb els espectadors.

"Cor Trencat" explora també els darrers dies de la vida de Sabater al capdavant del grup Sau, revelant amb una prosa honesta i delicada la seva caiguda inesperada. A través de testimonis i llocs significatius, el periodista i escriptor tarragoní Pep Blay ens guia en una recerca íntima per descobrir què va trencar el cor de Carles Sabater, en un relat que complementa el recent documental de TV3, "No espereu res de mi".

Segona sessió, el reusenc Jaume Blanc

La segona sessió del cicle Les lletres de l’Accents tindrà lloc el dilluns 18 de novembre a les 19 hores, amb la presentació del llibre "Vagabundeos. Extractos de mis diarios", de Jaume Blanc. Aquesta obra no és un text qualsevol sobre música, sinó una peculiar autobiografia escrita a manera de diari. És un reflex de la vida del músic reusenc Jaume Blanc El Toubab, un artista singular que, decebut pel negoci de la música, va decidir emprendre una ruta pel món amb la seva guitarra.

A través de les seves cançons, va portar esperança als desafavorits i marginats en espais com carrers, trens, centres socials, presons, menjadors populars, i escoles a ciutats com Bogotà, París, Lima, Londres, Berlín, i altres indrets d'arreu del món. La conversa-presentació del llibre anirà a càrrec de l’activista reusenc Joan Rosich.