El dol, les relacions o la discriminació, temes centrals de les més de 350 obres presentades al Psicurt

El certamen de curtmetratges sobre salut mental, que es durà a terme del 10 al 13 d'octubre a Reus i Tarragona, creix en participació

Imatge d'arxiu de l'edició 2022 del Festival Psicurt
Imatge d'arxiu de l'edició 2022 del Festival Psicurt | TarragonaDigital
11 de juliol de 2024, 16:00
Actualitzat: 16:00h

El festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt va tancar inscripcions el 30 de juny i, un any més, ho fa amb èxit de participació. Enguany, l'organització ha rebut 345 obres, 47 més que en l'edició anterior, que optaran a ser projectades i premiades aquesta tardor: 345 a la Secció Oficial i 10 més a la Secció Educurt, adreçada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius. 

Els principals temes tractats a les obres rebudes són el dol, la capacitat de poder decidir cadascú i el fet de ser escoltat, la relació entre les malalties físiques i els efectes psíquics que poden provocar, les relacions paternofilials i d'amistat, l'abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis, entre altres.

A partir d'ara, un jurat conformat per representants de l'àmbit de la psicologia, l'educació, la cultura i els mitjans audiovisuals triarà quines seran les prop de 30 peces que es projectaran del 10 al 13 d'octubre de 2024, al Teatre Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona, i també aquelles que podran optar als premis en metàl·lic.

El Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i els ajuntaments de Tarragona i Reus, té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental.