La jornada professional serà gratuïta, però requerirà inscripció prèvia. En el cas de dissabte, l’entrada general tindrà un cost de 5 euros i la dels menors de 3 anys serà gratuïta. Les entrades es poden adquirir en línia a la web del museu i donaran accés a totes les activitats.
El FES professional
En la primera jornada, el FES professional pretén ser un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. La programació l’obrirà la ponència inaugural de la periodista i gestora cultural enfocada en la sostenibilitat, Emma Quadrada. Continuarà amb una ronda d’inspiració en què es podran conèixer experiències que combinen arts i cultura amb educació i sostenibilitat.Enguany, es podran conèixer quatre projectes: Carros, tupines i cançons; IDIL·LI; Projecte Blau; i Educar per transformar (Catesco). Per últim, hi haurà dos tallers per experimentar amb propostes culturals que tracten reptes vinculats a la sostenibilitat; per una banda, «La sostenibilitat des de les arts escèniques» de Hand Made Theatre i, per altra banda, «Perspectives sobre vulnerabilitats i violències des del cos» de la ballarina Sandra Sotelo.

El Museu de la Vida Rural es troba ubicat a l'Espluga de Francolí Foto: Museu de la Vida Rural
La jornada familiar
L'endemà dissabte dia 28 d'octubre tindrà lloc el FES familiar. Comptarà amb una quinzena de propostes culturals com jocs, contacontes, tallers, atraccions, itineraris o un concert. Un seguit d’activitats dissenyades per a un públic amb ganes d’impulsar petits canvis per fer del planeta un lloc més sostenible ambiental, social, econòmica i culturalment.Entre la programació familiar hi destaca el concert del grup Xiula, l’espectacle de titelles «La botigueta», de la Companyia Tanaka Teatre, en què el públic participa, decideix i construeix com fer un consum responsable o la nòria Belle Roue, un cavallet giratori de l’associació L’art des Show fet amb fusta de boscos europeus i accionat de forma manual. També tindrà lloc l’activitat «Els jocs de l'auca d'Ascó», on es posaran en pràctica jocs tradicionals que Joan Amades va recollir i publicar, en particular aquells que es practiquen emprant elements de l’entorn natural i també domèstic, o el contacontes de la companyia Vivim del cuentu que parla sobre el canvi climàtic i la preservació del medi ambient.
Tros de Dona, l'exposició permanent
Al llarg del dissabte, s’organitzaran cinc tallers, tres dels quals formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural, emmarcada en l’Educació Cultural per la Sostenibilitat. D’aquesta manera, petits i grans podran abordar mentre juguen qüestions com la gestió de l’aigua, l’agricultura o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Exposició temporal al Museu de la Vida Rural Foto: Museu de la Vida Rural
Durant tot el dia, els assistents també podran visitar l’exposició permanent del Museu de la Vida Rural i l’exposició Tros de Dona de forma lliure o bé autoguiada, seguint tres itineraris per l’exposició permanent del Museu, entre els que en destaca l’estrena de la gimcana digital «Les 10 claus de la sostenibilitat». A la tarda s’oferirà pa amb xocolata per berenar i durant tot el dia estarà oberta la Guingueta del Museu, que oferirà dinar i servei de bar.