El Seminari Guimerà del Vendrell arriba a la seva sisena edició, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de setembre a l'Auditori del Tívoli. Amb el títol de 'Guimerà vigent', el certamen d'enguany posa el focus en la importància que encara té l'obra d'Àngel Guimerà actualment. Per això s'ha apostat per donar un aire més actual i jove a la trobada.
Un relleu generacional que es concreta amb la presència d'actrius vendrellenques que tenen una gran projecció dins el teatre musical. També es tractarà la vigència dels textos de Guimerà, a partir de les últimes versions televisives o muntatges musicals revolucionaris.
Lectures dramatitzades, nous llibres i ponències
El seminari començarà el divendres 16 a les 19.00 hores amb la lectura dramatitzada de 'La boja'. Anirà a càrrec del Grup de Teatre del Centre de Llorenç, amb l'actriu Mercè Pons, l'actor Lluís Soler i la direcció de Llorenç Rafecas. L'endemà es farà la presentació del llibre 'Guimerà i el teatre espanyol' a les deu del matí, que recull les ponències de l'any anterior.
La primera ponència del dissabte es titula 'Guimerà a cavall de l'òpera i el teatre musical'. La conduirà Gerard Guerra, llicenciat en Filologia Catalana, amb el Màster d’Estudis Teatrals, i amb nombroses publicacions sobre el teatre i l'obra de Guimerà. Tot seguit, l'actor Martí Romaní, Màster d'Estudis Teatrals, presentarà la conferència 'El llop no ha mort, Guimerà i la vigència escènica (1976-2022)'.
A les dotze hi haurà una taula rodona sobre 'Guimerà en l'escena actual'. Intervindran Clara Queraltó, d''El Llop', Marc Vilavella, de 'La filla del mar', i Lucía Torres i Mireia Dolç, de 'Mar i cel'. La taula serà conduïda per Aïda Ayats i Ramon Aran.
El seminari es tancarà amb l'espectacle 'La filla del mar o com fer una partitura cent anys després de la seva concepció'. Anirà a càrrec dels membres de la companyia La Barni Teatre, que han portat en escena l’última versió de 'La filla del mar'.
Des del 2016
El Seminari Guimerà va néixer el 2016 com una jornada oberta a tots els públics, però sobretot als estudiosos de Guimerà. També a directors, intèrprets o escenògrafs que vulguin representar la seva obra. L'organització va a càrrec del Museu Àngel Guimerà i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, i compta amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.