Els Xiquets de Valls ultimen els assajos per a lÂ’espectacle casteller més gran del món

Després de quatre anys, lÂ’espectacle casteller més gran del món encara la seva XXVIIIa edició amb total normalitat

Publicat el 29 de setembre de 2022 a les 04:00

Després de quatre anys, l’espectacle casteller més gran del món encara la seva XXVIIIa edició amb total normalitat en les dues darreres jornades del Concurs: l’1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça, a la ciutat de Tarragona. En aquest certamen, sens dubte, el Concurs de Castells de 2022 té per protagonistes les ganes, la il·lusió, el retrobament de les emocions compartides. Si més no, aquests són alguns dels sentiments que es respiren als locals socials dels Xiquets de Valls.

 

Així ho afirma, per exemple, Albert Pedret, el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els del Portal Nou encara guarden d’una manera ben present l’última edició del concurs, en la qual van esdevenir els guanyadors de l’esdeveniment després d'alguns anys de l'egemonia dels Castellers de Vilafranca. Aquest fet ha marcat la preparació i els assajos per al Concurs de 2022, i «les sensacions són molt bones i aquesta temporada hem treballat molt bé tot i el trencament de la feina durant la Covid-19», diu el president.

 

Pedret explica a TarragonaDigital que la colla entoma el repte de diumenge «com una oportunitat per recompensar tota la feina que s'ha fet durant la pandèmia, ja que tot i que no es podia assajar, s'ha apostat per mantenir la cohesió i el sentiment de pertinença amb la colla, i aquest fet ara es nota en la participació, el sacrifici i la implicació de tots els castellers i castelleres»

 

 A la Joves «ho porten a la sang»

Al carrer d’en Gassó de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls també es mostra optimista i il·lusionada amb el concurs de diumenge vinent. Montse Solé, la presidenta de l’entitat, assegura que «quan et gires i mires enrere i veus el que hem treballat i hem aconseguit, després d'aquests dos anys d'aturada que ens van sacsejar de valent, t'adones de què signifiquen els castells per a la Colla Joves».

Pla general dels dos pilars que la Colla Vella i Joves dels Xiquets de Valls a la plaça del Blat en la diada de Sant Joan
L'any 2021, els castells van tornar per Sant Joan a Valls després d'un any i mig sense trepitjar la plaça del Blat. | ACN

En aquest sentit, en els darrers dies la colla ha programat una tripleta d’assajos per encarar l'últim tram de la preparació del concurs, per al dilluns, ahir dimecres i demà divendres al vespre. Solé diu que aquests dies al local es respira superació, implicació, compromís, dedicació, ganes, ambició, moltes hores d'assaig i sobretot, molta estima pels castells i per la Colla.

 

«Són tots els ingredients necessaris dipositats per arribar al Concurs com sempre, a màxims, amb el plantejament de castells de gamma extra i amb la voluntat de descarregar tot. El Concurs és una jornada d'aquelles intenses, carregada d'emocions i que et fa recordar com són d'importants aquestes diades per la Colla i el món casteller». conclou la presidenta.

 

Ordre d’actuació vallenca

Una de les novetats del sorteig d’aquest XXVIIIè Concurs de Castells ha estat el format escollit per realitzar-lo. L’acte es va desenvolupar el segon cap de setmana de setembre sota la presentació dels periodistes Carles Cortés i Aina Mallol, amb fragments de l’espectacle teatral familiar “Mireu allà dalt”, de Genovesa Narratives Teatrals. En el cas de les colles de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls actuarà en cinquè lloc, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls ocuparà la 8a posició.

 

Obrirà el concurs la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, seguits dels Castellers de Vilafranca, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Barcelona. Després de la Colla Joves Xiquets de Valls, actuaran els Castellers de Sants, els Castellers de Sabadell, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i, per últim, els Capgrossos de Mataró.