El Pavelló Olímpic Municipal ha acollit, aquest dijous 23 de maig, l'actuació de la 26a edició del programa Fem Coral, en què han participat gairebé 900 infants de 21 escoles de la ciutat. Tots junts a l'uníson han interpretat la cantata "El secret d'Egipte", una peça coproduïda per l'Auditori de Barcelona i l'Ajuntament de la ciutat comtal. Aquesta iniciativa s'organitza des de la regidoria d'Educació i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, amb la coordinació de l'Escola de Música del Centre de Lectura.
Precisament, els cantaires -de quart, cinquè i sisè de primària- han actuat acompanyats de l'Orquestra de Grau Professional de l'Escola de Música del Centre de Lectura, sota la direcció de Raül Contreras. També, han participat en el concert els següents solistes: Anna Campmany i Mone Teruel (veus), Joan Biosca (clarinet i saxo soprano), Raül Contreras (violí), Jan Colom (violoncel), Pere Olivé (percussió) i Miquel Villalba (piano). La direcció general ha anat a càrrec de Marc Guerris.

Les escoles participants han estat La Salle Reus, Mowgli, Doctor Alberich i Casas, Misericòrdia, Cèlia Artiga, Joan Rebull, Els Ganxets, Rubió i Ors, Sant Pau, Pompeu Fabra, Isabel Besora, Sant Josep, Puigcerver, La Vitxeta, Maria Cortina, Maria Rosa Molas, Montsant, ARCE, Rosa Sensat, Sant Bernat Calbó i Pi del Burgar.
Viatjar a l'Egipte del segle XIX
La cantata "El secret d’Egipte", amb música d’Anna Campmany i lletra de David Pintó, està formada per les peces:
- Paisatge Mediterrani
- Les set meravelles del món
- Gertrude Bell, vius en un món d’homes
- L’Orient Exprés
- El valor dels llibres
- La història més bonica d’Egipte
- El misteri de la reina Hatshepsut
- Creuer pel Nil
- El Comiat
La lletra i la melodia condueixen pel gran misteri d'Egipte, una civilització que, des de temps immemorials, ha sorprès la humanitat pels seus avenços i la seva moderna manera de pensar. El concert, amb què els infants s'han endinsat en el bressol de les set meravelles del món antic, parteix de la història de Gertrude Bell, una dona valenta i viatgera, que arrenca des de Londres per descobrir la riquesa de les terres desèrtiques.
A finals del segle XIX, però, arribar fins a Egipte només era possible amb l'Orient Express, el famós tren en què el viatge durava dies i era una aventura en si mateix. A la cantata, de fet, Bell es troba a Istanbul amb una joveneta Agatha Christie que viatja amb la seva mare i la complicitat entre ambdues les va continuar viatge fins a Alexandria, a la biblioteca més important de tots els temps. Allà, l'atzar els regala el misteri de la Reina Hatshepsut, que el temps ha enterrat sota la sorra i que es tracta d'una troballa que canvia el seu viatge i obre camí a les noves passions vitals: l'una convertida en reconeguda escriptora i l'altra en espia del govern britànic.