La Franz Schubert Filharmonia torna aquest dissabte 14 de maig, a les 20.30 hores, al Teatre Tarragona, on delectarà els assistents amb 'Les quatre estacions' de Vivaldi, amb la violinista neerlandesa Liza Ferschtman, i la 'Simfonia núm. 2' de Schubert. Ambdues comptaran amb la direcció de l'italià Rinaldo Alessandrini, que torna a col·laborar amb l'orquestra resident al Vendrell.
En la primera part del concert, Ferschtman, una de les violinistes més especials del moment acompanyarà la Franz Schubert Filharmonia per primera vegada. En la segona part de la vetllada, el públic assistent al teatre tarragoní podrà gaudir de la 'Simfonia núm. 2' de Schubert, una de les composicions més alegres del compositor vienès i que mostra aires italianitzants.
Les entrades per al concert d'aquest dissabte es poden adquirir des de 36 euros a través del següent enllaç. Cal recordar que aquest és el penúltim concert de la temporada de la Franz Schubert Filharmonia al Teatre Tarragona. La cloenda arribarà el diumenge 5 de juny, a les 19 hores, amb el concert en què oferiran les millors bandes sonores de John Williams.
Alessandrini, un dels experts en música barroca més prestigiosos del món
L'italià Rinaldo Alessandrini, un dels experts en música barroca més prestigiosos del món, torna a col·laborar amb la Franz Schubert Filharmonia, portant al Teatre Tarragona un programa que inclou dues joies de la música clàssica. En la primera part, l'orquestra tarragonina, amb Liza Ferschtman com a violí solista, oferirà 'Les quatre estacions' de Vivaldi.
Aquesta obra, publicada l'any 1725 pel compositor italià, descriu els diferents moments de les estacions de l'any en quatre peces, sent una de les obres més reconegudes de la música clàssica per la seva frescor i l'encant de les seves melodies. Tot això, sota la batuta d'Alessandrini, que és una referència en l'obra de Vivaldi.
Per completar el programa que es podrà veure aquest dissabte al vespre al Teatre Tarragona, Alessandrini ha escollit la 'Simfonia núm. 2' de Franz Schubert, una de les moltes joies que l'autor vienès va compondre i que només van ser apreciades anys després de la seva mort. Aquesta peça, potser la més alegre del seu repertori, compta amb nombroses referències al seu admirat Beethoven.