Les Festes Decennals 2021+1 encaren, avui, el dia central de la celebració. En aquest sentit, cada 2 de febrer dels anys acabats en 1 des de 1791, té lloc la professó general i votiva de la Mare de Déu de la Candela a Valls. Aquest acte és l'eix troncal i, alhora, el que dona sentit a les festes en el seu element fundacional.
Avui, un any més tard del que seria tradicional, la imatge tornarà a sortir pels carrers de la ciutat, sobre la seva carrossa bellament guarnida amb detalls florals, al punt de les 18.00 h.
Les entitats de Valls, cíviques i religioses, tenen un paper molt destacat en l'acte. De fet, aquesta massiva participació associativa es visualitza en diferents moments de la festa, però molt especialment en la professó votiva a on participen totes elles, amb els respectius penons i banderes, i tots els elements del seguici popular de la ciutat.
Celebració matinal
La diada de la Mare de Déu s’obre, però, ben d'hora. Des de les 8.00 h, les gralles difonen l’anunci a tota la població de la festivitat amb les matinades.
Durant el matí també té lloc l'anada a ofici de tot el segui acompanyant la corporació municipal. La benedicció de les candeles, per la seva banda, inicia la celebració de l’ofici religiós.
Pel que fa a la diada castellera, la més matinera del calendari i enguany condicionada per la pandèmia de la Covid-19, compta amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Comptar el temps de 10 en 10
Des de finals del segle XVIII, concretament des de l'any 1791, la ciutat de Valls, capital de l'Alt Camp celebra aquestes festes en honor a la Mare de Déu de la Candela, patrona de la ciutat. Són unes de les poques festes populars de Catalunya i de l'Estat Espanyol que se celebren amb aquesta periodicitat decennal, que fa que a Valls tothom les esperi i que les vallenques i vallencs comptin el temps per decennis.
Aquesta devoció d’arrel cristiana s’incrementa amb la fundació de les Festes Decennals, deguda al llegat del beneficiari de la comunitat de preveres de la parròquia de Sant Joan, Josep Perellada Salabert, que es va fer efectiu a la seva mort l’any 1788. El seu marmessor Pau Baldrich i Martí va ser qui va materialitzar la seva darrera voluntat.
Així, el dia 28 de gener de 1791, pocs dies abans de la diada de la Mare de Déu, a casa del notari vallenc Ignasi Casas, es varen reunir una representació de la comunitat de preveres presidida pel Dr Jaume Cessat, el Dr Pau Baldrich i els regidors de l’Ajuntament de Valls.
Se signà el document que estipulava que cada 10 anys es faria una solemne professó votiva en honor de la Mare de Déu de la Candela. La imatge hauria de ser portada per quatre preveres de la ciutat, hi haurien d’assistir tots els sacerdots de la localitat i l’Ajuntament procuraria que hi participessin totes les confraries vallenques.