Els arquitectes responsables del projecte de rehabilitació i restauració del Teatre Fortuny de Reus (1981-1988), Carles Espinós, Josep Huguet, Antoni Pinyol i Lluís Maria Serra, han signat el contracte de donació dels plànols originals de l'actuació a l'Arxiu Municipal. Els plànols contenen gran detall de parts emblemàtiques del teatre i d’altres mostren minuciosament elements com portes, terres, baranes, etc.
Ja es conservava l’expedient d’aquesta actuació duta a terme a través del Consorci del Teatre Fortuny, on hi ha tot el projecte i les còpies en paper, i ara, aquesta donació suposa l’ingrés de 227 plànols originals en suport paper vegetal corresponents a la primera i segona fase d’actuació. També, inclou documentació textual de treball que mostra com es va anar elaborant l’execució de l'obra.

Una de les primeres actuacions a realitzar serà la que s’efectuarà des de l’àmbit de la conservació-restauració, fent una valoració de possibles actuacions per tal de preservar en les millors condicions possibles aquests plànols originals. Posteriorment, s’efectuarà una descripció detallada de cada unitat i es procedirà a la seva digitalització. La darrera fase del tractament serà la de la seva instal·lació i arxivament en una planera.
El 15 de novembre de 1988, després de la seva rehabilitació i restauració, el Teatre Fortuny va obrir novament les portes amb un concert de la soprano Montserrat Caballé, coordinat pel director teatral reusenc Lluís Pascual. Per un Acord de Govern del 9 de juliol de 1988, es va declarar Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de monument històric, el Teatre Fortuny “El Círcol”, a Reus, i es va delimitar el seu entorn de protecció.