El certamen, que accepta una àmplia gamma de vermuts tradicionals, com blancs, negres, reserva i altres estils, inclòs daurats, taronges, rosats, secs o "extradry", pretén reconèixer la diversitat i la qualitat dels productes vermuters. Un jurat professional avaluarà a cegues les mostres presentades, emetent veredicte a finals de febrer a la ciutat de Reus.
Les categories seran premiades amb medalles d'or, plata i bronze, i el punt culminant de cada edició serà l'atorgament del Gran Or, que distingeix el millor producte amb la puntuació més alta de tot el concurs.
A més dels reconeixements als productes, també es lliuraran mencions especials a la millor vermuteria, una distinció triada pel públic mitjançant propostes i votacions populars. L'edició passada, aquest honor va ser atorgat al local Lo Racó del Vemutenc de la Ràpita.
Els resultats de tots els premis es faran públics en una cerimònia de lliurament a un lloc que encara està per determinar, però que serà a la capital del Baix Camp. L'esdeveniment, des de la jornada de tast fins a la gala final, compta amb el suport de l'Agència de Promoció de Ciutat de Reus.
Reus, capital del vermut
Reus, coneguda per molts com la capital del vermut, ha estat històricament una aliada estratègica dels Premis Vinari. Amb una rica tradició vermutaire, la ciutat ha contribuït al creixement i consolidació d'aquest concurs que destaca les millors propostes vermuteres de l'any.La seva història es remunta a l'època en què Reus era internacionalment reconeguda per la seva producció de vermut, i actualment acull l'Espai del Vermut a l'Estació Enològica i el Museu del Vermut. A més, és la impulsora de la marca Vermut de Reus, que engloba vuit prestigioses marques: Miró, Iris, Yzaguirre, Fot-li, Rofes, Cori, Olave i Or del Camp.