El carrer Caputxins de Tarragona llueix un nou mural artístic. Es tracta d'una obra dedicada a la deessa Minerva, i que ocupa la façana posterior de l'edifici de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), ubicat a la plaça Sant Joan. La peça és obra dels artistes Uri Kthr, Leim i Tziqui Artworks i vol posar en valor l'estreta relació d'aquesta figura amb la ciutat. La intervenció forma part del projecte 'Murs que Parlen', liderat des de les conselleries de Joventut i Cultura.
Aquest dijous 10 de juliol, l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha inaugurat l'obra acompanyat dels artistes i del conseller de Joventut, Guillermo García de Castro, i altres consellers i conselleres de l'Ajuntament. "Aquest mural no és només una obra d'art, sinó una declaració visual sobre la identitat de Tarragona, el seu llegat romà i el seu compromís amb el benestar de la seva ciutadania. És un pont entre el passat i el present, entre la història i el servei social", ha dit el batlle.
En aquest sentit, Viñuales ha afegit que "la deessa Minerva ha estat intrínsecament lligada a Tarragona des de l'època romana, sent una de les figures protectores de l'antiga Tarraco. A través d'aquest mural, volem reviure la seva presència i retre-li homenatge".
"És un símbol de protecció i suport"
L'alcalde de Tarragona també ha remarcat que "situat a l'edifici de l'IMSST, el mural tindrà un impacte profund en la comunitat. Més enllà del seu valor estètic, és un símbol de protecció i suport, reflectint els principis de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona: cura, inclusió, educació i desenvolupament social. La presència de Minerva ens recordarà la importància de la intel·ligència col·lectiva i la creativitat en la construcció d'una societat més justa".
La imatge combina una paleta de colors que evoquen els paisatges mediterranis i alhora crea una harmonia visual amb el patrimoni històric de Tarragona. L'obra està emmarcada dins del projecte 'Murs que Parlen', que des de fa 16 anys impulsa la Conselleria de Joventut. Es tracta d'una iniciativa que connecta l'art amb la ciutat i els i les artistes amb el veïnat. Fins ara s'han realitzat una trentena de murs i han participat en el projecte artistes de l'àmbit local, nacional i internacional.