La celebració de l'Any Ferrater és el fil conductor de la 'Teoria dels cossos', una comèdia romàntica que té com a protagonistes Ivana Miño i Miquel Sitjar. El rodatge de la pel·lícula, l'òpera prima del director i guionista JR Armadàs Monclús, va començar el passat 1 de juny amb Reus i Sant Cugat del Vallès, els municipis que van marcar la vida del poeta, com a escenaris principals de la trama.
El film narra com dues persones van coincidint en actes relacionats amb l'Any Ferrater i a poc a poc veuen com, a partir de les lletres, neix una atracció que va més enllà de la literatura. En aquest sentit, Miquel Sitjar interpreta el cap de la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat, mentre que Ivana Miño és una professora de literatura catalana a l'Institut Gabriel Ferrater de Reus.
En aquest sentit, les localitats on va néixer i morir el poeta i lingüista tindran un paper central en una història que també portarà els personatges a altres indrets de la geografia tarragonina i catalana. La producció d'Impulsafilm compta amb la participació dels ajuntaments de Reus i Sant Cugat.
Un guió a quatre mans d'Armadàs i Santi Lapeira
El càsting del film el completen Sònia Masuda i Mercè Rovira, que interpreten les companyes de feina de la protagonista, i Juli Fàbregas que es posa a la pell del millor amic del bibliotecari. El film també compta amb col·laboracions especials dels actors Joan Frank Charansonnet, Gisela Figueras i Ricard Balada., així com la periodista Maria Xinxó i l’actor Francesc Orella, que s'interpreten a ells mateixos.
La 'Teoria dels cossos', amb guió a quatre mans d'Armadàs i Santi Lapeira, serà la primera experiència al cinema pels joves actors Laura Gaja, Lara Fusalba, Marc Hernández, Mariel Doña Fernández i Pau Rosell que interpretaran els alumnes d'Ivana Miño a la ficció.
Roda de Berà, Salou, el Vendrell i el Monestir de Santes Creus, escenaris de la pel·lícula
El rodatge del film s’allargarà durant tot el mes de juny i els protagonistes també rodaran escenes a l'Alt i Baix Penedès (Subirats i El Vendrell), el Tarragonès (Roda de Berà i Salou), Osona (Vic) i una seqüència al Monestir de Santes Creus, a l'Alt Camp.
Armadàs ha destacat que «tenir l’oportunitat de crear una història al cinema és un somni fet realitat. Estem gaudint moltíssim i ens sentim molt afortunats de poder rodar en localitzacions meravelloses que aportaran un valora extra a la producció».