Els vallencs i vallenques esgoten les últimes hores de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 com si es tractés d'un autèntic tresor. Per al record ja queden centenars de moments, instants i vivències que passaran a la història de la ciutat a través dels actes viscuts al llarg d'aquests 10 dies.
Avui diumenge dia 6 de febrer la capital de l'Alt Camp encara l'última jornada del 24è desenari. És el dia en el qual es realitza la quarta i última sortida al complet del seguici cerimonial. Tot seguit la imatge de la Mare de Déu retorna al cambril, on romandrà durant els següents deu anys, fins a 2031.
A la nit també té lloc la cloenda de les festes amb el castell de focs piromusical. Es tracta d'una proposta clarament vinculada amb la idea de la llum inherent a la celebració en què els focs artificials es disparen al ritme de música.
La gran pirotècnia valenciana
L'acte situa les Decennals en el mapa mundial de la pirotècnia més prestigiosa. Es farà al passeig del President Tarradellas, a les 22.00 h. Anirà a càrrec de l’empresa Pirotècnia Ricardo Caballer, a la qual enguany diferents institucions li han confiat espectacles de molt compromís i responsabilitat com han estat les Falles de la ciutat de València o els “Fuegos del Apóstol” disparats a la ciutat de Santiago de Compostela..
La Pirotècnia Ricardo Caballer de la localitat valenciana d’Olocau és en l’actualitat el gran nom de la pirotècnia valenciana i el seu segell és admirat arreu del món. L'espectacle que oferirà Caballer a Valls està completament digitalitzat i constarà de 7.500 ordres de foc. Serviran per enlairar 12.000 productes pirotècnics. Aquests suposen un pes net de matèria explosiva de 1.400 quilograms.

Fins a un total de quinze ordinadors donaran les ordres per tal que la seqüència de les dotze seccions. Ha quedat dissenyat i estructurat, per tal que funcioni correctament durant els 26 minuts i mig que durarà el Piromusical.
S’empraran 2.500 sacs de sorra per subjectar amb seguretat els morters o canons des d’on es projecten enlaire les carcasses. Cinc cops més del que és habitual en el piromusical anual de Sant Joan a Valls.
En ell es podran veure tots els colors característics de la firma valenciana –salze, kamuro, intermitents o lluentons–. També tots els distints tipus de carcasses especials que l’empresa té actualment al seu catàleg, com l’octopus, els anells, les de figures o les que inclouen diferents tipus de components.
Ricardo Caballer el 2011 va cloure les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls amb un piromusical, de memòria inesborrable, que va inaugurar la zona que durant aquesta dècada ha suposat la millora i el prestigi dels focs anuals de cloenda de Sant Joan, esdevinguts també un piromusical.
3 milions d'euros
Un dels trets identitaris de les Festes Decennals és la participació de les vallenques i vallencs des de la mateixa organització de les festes a través de comissions participatives. Amb la direcció artística professional, han gestionat els més de 3 milions d'euros de pressupost.
En aquest sentit, una vuitantena de persones han conformat les diferents comissions de les Festes Decennals 2021+1 que han estat coordinades per la Fundació de les Festes de la Mare de Déu de la Candela.