Article

El creixement de REDESSA continuarà amb noves contractacions del grup IBM i T-Systems

La celebració del 30è aniversari de l'empresa municipal obrirà les instal·lacions i la tasca emprenedora a la ciutadania

Membres de l'equip tècnic que treballen a les instal·lacions de REDESSA Viver
Membres de l'equip tècnic que treballen a les instal·lacions de REDESSA Viver | Sandra Pérez
23 de gener del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:04h

L'empresa municipal REDESSA celebra aquest 2024 els trenta anys des de la seva creació, una trajectòria que l'ha consolidat com un referent en l'àmbit empresarial al territori. El seu creixement continuarà els pròxims anys, tant amb noves contractacions de personal com en noves instal·lacions.

L'adequació de l'edifici de REDESSA Innovació permetrà augmentar la plantilla de la multinacional tecnològica T-Systems, que incorporarà fins a 500 nous treballadors en traslladar la seva activitat -actualment a REDESSA Tecno i Viver- a aquestes noves instal·lacions al llarg del 2024.

Alhora, entre altres empreses que han expressat a l'Ajuntament la seva voluntat d'ampliar personal i créixer en espai, la consultora tecnològica Viewnext, del Grup IBM, ha confirmat que incorporarà un centenar de treballadors de cara al 2025. 

Impulsar el creixement i desenvolupament econòmic

El Govern de Reus, de fet, contempla en l'horitzó convertir el Tecnoparc en el primer districte tecnològic de la demarcació. Tot plegat s'iniciarà amb el plantejament del nou edifici CEPID 2, que possibilitarà continuar impulsant polítiques de forma col·laborativa entre l'àmbit públic i l'empresa privada.

Així mateix, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament tornarà a instal·lar-se a l'espai de REDESSA Viver en les pròximes setmanes. El regidor Josep Baiges, conseller delegat de REDESSA, ha celebrat que "és un èxit col·lectiu de la ciutat" i que "Reus no s'explica sense l'activitat de les empreses".

Un dels objectius principals del consistori és fomentar la captació de talent i oferir oportunitats a la gent del territori, motiu pel qual l'empresa municipal continuarà apostant per noves instal·lacions, nous recursos o impulsant promocions d'habitatges socials, entre altres.

Tres dècades a celebrar

​L'alcadessa de Reus, Sandra Guaita, ha exposat la "capitalitat territorial de REDESSA" per l'acompanyament i assessorament que ofereix a les empreses -també perquè aquestes s'instal·lin en municipis veïns- des que es va inaugurar el 1994.

El desenvolupament empresarial ha 'begut' especialment de les potencialitats tecnològiques i, per això, ha destacat també "les 579 empreses que han format part de REDESSA i les 183 que comprèn actualment, amb més de 1.500 treballadors i treballadores", la meitat dels quals treballen en el sector TIC.

Des d'emprenedors i startups a grans empreses internacionals, com T-Systems o el Grup IBM, actualment, l'ocupació de REDESSA és del 95%. Un gran àmbit de creixement, a més, és el sector agroalimentari, que es continuarà impulsant a través del Hub FoodTech & Nutrition.

Obrir les portes a la ciutadania

La celebració dels 30 anys de REDESSA, que s'allargarà fins al maig del 2025 per commemorar l'inici de l'activitat al centre Viver, pretén "acostar la institució a la ciutadania amb un itinerari interactiu", segons ha explicat Josep Baiges.

Les primeres 'pinzellades' que han explicat regidor i alcaldessa inclouen la creació d'un mural explicatiu de l'activitat de REDESSA a la tanca d'obres de l'antiga Hispània, en col·laboració amb artistes locals; i donar a conèixer espais vinculats com la Terrassa Gaudí, l'Hotel del Pallol -en construcció- o la plaça de la Patacada -habitatge social-.

L'agraïment empresarial inclourà nous continguts en femení (durant el mes de març), destacar projectes que van partir des de zero a Reus i explicar l'aposta tècnica i política en els orígens. Els centres privats hi donaran visibilitat amb un logotip especial pel 30è aniversari.

Sinergies amb empreses i entitats

A més, s'obriran les portes a la ciutat a través de diferents recursos digitals, com la realitat augmentada, i també visites guiades a aquells col·lectius que estiguin interessats. El calendari preveu la col·laboració amb empreses i entitats de la ciutat.

A l'abril, amb motiu de Sant Jordi, s'organitzaran presentacions de llibres, activitats a la comunitat de REDESSA i uns premis conjunts amb el Centre de Normalització Lingüística. En el marc del programa de la Festa Major de Sant Pere, se celebrarà el Summer Fest, amb portes obertes a l'afterwork.

També, es preveuen unes jornades tècniques al voltant dels eixos estratègics de REDESSA i una exposició fotogràfica a l'exproReus que, gràcies al Centre de la Imatge Mas Iglesias, permetrà recuperar l'arxiu d'imatges de les últimes tres dècades.

La celebració clourà amb un esdeveniment final, que en principi comptarà amb el lliurament dels premis d'un concurs d'innovació que s'impulsarà entre les empreses instal·lades a Reus per reconèixer les seves bones pràctiques.

Arxivat a