[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kefb1hEwYho[/youtube]
Durant aquest període, amb un pic d'afluència que arriba fins a 2.700 persones treballant diàriament, el complex ha estat en ple rendiment per a dur a terme tasques específiques relacionades amb la parada. Aquesta activitat inclou inspeccions, manteniment i altres feines, amb una estimació total de 600.000 hores de treball.
Una de les actuacions més destacades que es duran a terme a partir d'ara és l'aturada, aquest dijous 8 de febrer, de la torxa de la planta química per substituir-ne el cremador. El director de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que aquests canvis a la torxa permetran reduir les emissions de CO2, així com el seu impacte visual.
Objectiu: reduir emissions i preparar el complex per al futur
Les inversions durant aquesta parada se centren en la reducció d'emissions de CO2, la promoció de la circularitat i la digitalització, marcant així un camí cap a la transformació del complex industrial.[noticiadiari]99/14356[/noticiadiari]
Entre les principals actuacions destacades, destaquen l'actualització tecnològica del cremador de la torxa, la preparació per a l'electrificació d'elements clau de la planta i la instal·lació de nous Oxidadors Tèrmics Regeneratius.
A més, s'han destacat algunes intervencions específiques a la planta d'OP/SM (Òxid de Propilè/Estirè Monòmer) i derivats, com ara la preparació per a l'electrificació, l'actualització tecnològica del cremador de la torxa i la instal·lació de nous Oxidadors Tèrmics Regeneratius. Això, juntament amb altres millores tècniques, busca no només augmentar l'eficiència operativa del complex, sinó també minimitzar l'impacte ambiental de les operacions.
Així, la parada de manteniment programada a Repsol a Tarragona demostra un compromís amb la seguretat, la sostenibilitat i la modernització de les instal·lacions, segons l'empresa, assegurant al mateix temps la continuïtat de les operacions en altres àrees del complex industrial.