Imatge d'arxiu d'una agenda

Any nou. Vida nova?

Fer més exercici, deixar de fumar, menjar més sa o aprendre un idioma nou. Aquests són alguns dels propòsits que es planteja any rere any part de la ciutadania, un servidor també, quan arriba l’1 de gener. El canvi de calendari té quelcom especial que anima a moltes persones a fer aquest sincer exercici de reflexió i planificació amb l’objectiu de créixer com a persones. Una llarga llista de desitjos que volem assolir després de reflexionar sobre l'any que hem passat.

Tenir objectius a la vida és bo. Vaja, crec que és necessari. Tot i això, cal esperar fins a l’inici d’un nou any per començar un propòsit? ‘Any nou. Vida nova?’ Sí, d’acord. Però millor ‘Dia nou. Vida nova’, oi? Qualsevol dia és un bon moment per escollir un nou repte a la vida, sense haver d’esperar a menjar el raïm, o el que mani la tradició, per iniciar el nou any. De fet, una vegada hem decidit l'objectiu només cal posar-se a la feina i planificar allò que volem fer. Els propòsits requereixen planificació, saber com els farem i si tenim les condicions necessàries per dur-los a terme. 

Cadascú té els seus propis reptes i, per molt diferents que siguin, tots són correctes. Convido a tots els lectors/es a agafar paper i bolígraf i escriure tres objectius que us agradaria complir de cara aquest 2020. Important. Cal ser realista i afrontar-los amb il·lusió, no com una obligació. Per què els volem aconseguir? Ho podrem fer?

Sovint, condicionats pel nostre entorn, tendim a pensar en propòsits que des d’un bon començament sabem que són difícils d’aconseguir. Millor ser conscient del temps que té cadascú. Moltes coses que ens proposem no les finalitzem perquè creiem que no tenim temps quan realment és perquè ens costa gestionar el nostre dia a dia. 

I què passa si fracassem? De ben segur que hem caigut més d’una vegada i realment no passa res. No s’ha de tenir por del fracàs perquè tan important és plantejar-se un objectiu, com aprendre a aixecar-se si s’ha fracassat i afrontar de nou el repte. Tant de bo sigui un any ple d’èxits on puguem assolir tot allò que ens plantegem. Bon any nou!


Comentaris