Caure al parany dels regals de Nadal

Arbre de Nadal amb regals | Pixabay

Els llums de Nadal ja pengen pels carrers d'arreu de les comarques tarragonines mentre el pare Noel treu el cap per alguns aparadors. Queda un mes pel Nadal, però ja fa olor d'una de les dates assenyalades als calendaris. Dies especials per estar en família, de passar hores i hores asseguts al voltant d'una taula on es comença per una escudella per acabar amb els torrons i les neules, sense saber quan sortiràs d'aquella espiral de menjar i beure. 

La preparació d'aquests dies comença ben aviat. Hi ha molt per fer, per les escasses hores que dura. Una de les preocupacions que hi ha, però, és què regalar. Un fet que pot ser tan senzill, però alhora és molt complicat. Tothom té de tot i s'ho compra quan ho necessita i no s'esperen a una data assenyalada per poder tenir-ho.

L'obsessió per comprar grans regals al millor preu provoca que en aquestes dates hi hagi una gran quantitat d'ofertes i dies on les grans empreses realitzen descomptes. El 'Black Friday' o el 'Cyber Monday' concentren moltes de les compres nadalenques, però amb petits «paranys» que ja coneix la majoria que es mou pel món d'Internet i les botigues de carrer. 

En la recerca de l'oferta per a fer regals es veuen grans descomptes, però que realment no són tant elevats com pot semblar. S'aprofita per augmentar els preus abans, perquè hi hagi una diferència més elevada entre el preu original i el preu que marca. Indignant? Sí. Què ho comprem igual? Doncs també. Tot perquè acabin essent un dia especial amb família i la il·lusió dels més petits i grans per obrir un regal.

"Voleu fer el favor de callar?" "Gandesa o la vida viscuda a granel, per Pep Antoni Roig"