No ens avergonyiu més, si us plau!

Ciutadans té en nòmina com assessor a un vocal de la Junta Electoral Central

A Twitter, fins on sé, només em tenen blocat dues persones, tots dos periodistes. El primer és en Josep Pedrerol. Al periodista esportiu, en una embranzida de 'culerada' que de tant en tant m'agafen, el vaig batejar com a Josep Mierderol i, és clar, no li va fer gràcia.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'altre és Ignacio Escolar, director de 'eldiario.es'. Escolar és un professional que no queda clar quan fa política i quan fa periodisme. A mi, personalment, aquesta manera de treballar em genera molta angúnia. En una pseudoexclusiva que va publicar, crec recordar que era una entrevista amb Francisco Correa, l'epicentre de la trama de corrupció del PP, el vaig batejar com a Tontín Escolar. El motiu del meu acudit és que Escolar venia com un Watergate quelcom que no era res més que una entrevista sense novetats. Com a Pedrerol, això de Tontín no li va caure del tot bé a Ignacio Escolar i va procedir a bloquejar-me a Twitter.

Però resulta que, la setmana passada, eldiario.es va treure, en l'àmbit estatal, una bona exclusiva, una molt bona exclusiva: Ciutadans té a sou, com assessor, un vocal de la Junta Electoral Central (JEC) que resolia els recursos del partit davant aquest organisme. La notícia, verídica, és un espectacle vergonyós. Els arguments de la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, en els quals assegura, entre altres, que es tracta d'una cortina de fum del separatisme, són per arrancar i no parar de córrer fins a Tombouctou.

Servidor deu ser un dels pocs periodistes de tota la província que ha dit, clarament, que no és independentista. No ho sóc perquè crec que seria un negoci profundament ruïnós que m'obligaria a marxar de la terra de les meves filles. Servidor tampoc vol jugar als maniqueismes d'una banda i l'altra. Que no sigui independentista no vol dir que comparteixi al 100% els posicionaments dels partits no independentistes i que no sigui independentista tampoc vol dir que rebutgi, al 100%, els arguments dels partits independentistes.

La política i el periodisme estan tan lligats, tan barrejats que, clar, quan dius que no ets independentista t'ubiquen en l'espai de Ciutadans. No, no és el meu espai però com que sí que sóc no indepe com ells aprofito aquestes línies per demanar-los, si-ús-plau, que deixin d'avergonyir-nos. No es pot passar de dir que el president Torra està inhabilitat per la JEC i, quan t'enganxen en pilota picada, com el cas de l'assessor, assegurar que és legal, que no has fet res i que tot plegat és una cortina de fum del separatisme. És ridícul.

No sóc gaire innocent i sé que el meu prec caurà en no res però aprofito aquestes línies per demanar-los, a les ments pensants de Ciutadans que, si no els importa avergonyir a la ciutadania, està bé, però que és de molt mal company avergonyir a la gent de les teves pròpies files.

Estic plenament convençut que els portaveus municipals de Cs a Tarragona no es mereixen haver de defensar una samarreta amb una taca com la d'aquest assessor. Estic convençut que independents de gran prestigi que van fer el pas, i que no han marxat de Catalunya, per defensar les idees dels taronges, no es mereixen, tampoc, haver de veure's vinculats, ni que sigui per associació, amb històries d'aquesta mena.

Sé que la gent humil de pobles de l'interior de Tarragona que van donar la cara perquè els taronges poguessin presentar més llistes a les eleccions municipals, i augmentar les subvencions, no tenen per què aguantar mirades reprovatòries. I ho sé perquè aquesta gent, quan acabi la seva etapa política, seguiran aquí, a Catalunya, i no s'amagaran a la selva de grans multinacionals com han anat fent líders i líders de la dreta espanyolista. Així doncs, cervells de Ciutadans, sigueu qui sigueu, no ens avergonyiu més, si-ús-plau! No als no independentistes, sinó a tota la ciutadania en general.

"✏EL BITLLET | «Objectiu 2021», per Albert Oliva" "✏ EL BITLLET | «La lliço del professor Fernando Vázquez», per Adrià Morte Masfarné"