ÚLTIMA HORA

37 nous positius a la demarcació de Tarragona aquest dimarts

40 anys d'il·lusió i solidaritat

Aquest dimecres 20 de novembre, el Taller Baix Camp de Reus celebra l’acte central de commemoració del seu 40è aniversari al Teatre Bartrina. No volia desaprofitar l’oportunitat d’aquest bitllet per dedicar unes línies a aquesta associació reusenca. Per qui no la conegui, el Taller Baix Camp de Reus és una entitat sense ànim de lucre que treballa en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, preferentment de la comarca del Baix Camp.

Ara farà uns anys que em dedico professionalment al món del periodisme i per sort he pogut conèixer alguns dels projectes de l’entitat i també els seus participants. Si hagués d'escollir tres paraules per definir tots aquests projectes serien: il·lusió, esforç i solidaritat. Ja sigui des del vessant més social, laboral o esportiva. L’entitat diu que el seu objectiu és millorar la qualitat de vida dels usuaris i les seves respectives famílies. Tot i això, crec que s’hauria d’anar més lluny perquè el Taller Baix Camp també millora la qualitat de vida dels reusencs i reusenques. La vida de tots nosaltres.

La tasca que desenvolupa el Taller Baix Camp no té preu i des d’aquí celebro i felicito l’entitat per aquests 40 anys com també a tots els usuaris que han passat i que passen cada dia per les portes de l’entitat. Ara farà una setmana que vaig visitar l’associació per un reportatge que aviat sortirà publicat a TarragonaDigital i puc assegurar que l’entitat compta amb més salut que mai. Fa goig conèixer de ben a prop l’important treball que s’hi desenvolupa, oferint els suports necessaris per aconseguir la màxima integració social, laboral i personal de les persones amb discapacitat.

De fet, també vaig saludar algun jugador del CF Reus Genuine, que està nodrit per alguns usuaris del Taller Baix Camp i que aquest passat cap de setmana va disputar la primera fase de LaLiga Genuine. Una competició on el resultat no és el més important, sinó que també compten les actituds esportives de fair play que es mostren durant els partits. Tot un exemple d’esportivitat.

Després de reunir més de 800 persones en la segona edició de la Caminada Solidària, aquest dimecres 20 de novembre el Taller Baix Camp presenta al Teatre Bartrina, a les 19.00 hores, l’auca dels 40 anys d’història del centre. Creada per la il·lustradora Pilarín Bayés i l’historiador reusenc Jordi Rius, el document recull 12 vinyetes, acompanyades de 12 rodolins, que resumeixen la història de l’entitat des de la seva singular mirada. Una bona oportunitat per conèixer de primera mà els 40 anys de l’associació i felicitar en primera persona al Taller Baix Camp.

Moltes felicitats!

  

"EL BITLLET | Alguna cosa ha canviat a can Nàstic" "Oriol Serrano o la trajectòria del llibre, per Elena de la Cruz Vergari"