Anar fent?

Imatge del raval de Santa Anna a Reus | Miguel C.

Fa tot just quinze dies aplaudia la mesura de plantejar que el raval de Santa Anna de Reus sigui per a vianants; en una primera fase, durant algunes hores d'alguns dies d'alguns mesos. Aplaudia, també, que el sector comercial no s'hi hagués oposat com va passar quan es va fer el mateix amb els carrers de Monterols i de Llovera. Doncs es veu que no era així, i que part del sector comercial sí que ho veu malament.

Deu ser la grip que he passat i els deliris per la febre, però no ho acabo d'entendre. Pel que llegeixo, que no es pugui circular pel raval de Santa Anna implicaria que els reusencs no podrien carregar les compres voluminoses al cotxe. I el que no entenc és si això vol dir que ara s'aturen al mig del raval per carregar el maleter, o si fan servir les zones de càrrega i descàrrega reservades per al seu ús comercial i no particular.

Entenc que pot suposar un canvi important per arribar al pàrquing Simonet, i jo tampoc acabo de veure clar això de circular a la britànica en aquest tram. Segur que caldrà que els seus usuaris s'hi acostumin, com encara s'està acostumant tothom al semàfor del Portal de Jesús. Els dies concrets en els quals es talli el trànsit, serà a partir de les onze del matí.

L'hora no és casual, és el límit horari que se suposa que tenen furgonetes, camionetes i cotxes per circular Tomb de Ravals endins per descarregar i proveir els comerços, encara que una passejada pel Mercadal o la plaça del Castell a les dotze del migdia pugui arribar a posar-ho en dubte més d'un dia. I de totes maneres, el carrer de Santa Anna ha de servir perquè veïns, serveis logístics i d'emergències puguin accedir a l'interior del Tomb de Ravals.

Veurem com funciona tot plegat divendres, quan es posi en marxa per primera vegada. I ho seguirem de prop segur, perquè per ara és dels pocs projectes que ha començat a caminar. Ha avançat la venda per Internet dels Mercats, que ja venia del mandat passat, i la prèvia de la construcció del Centre Social El Roser, després de l'ensopegada del mandat passat.

De la resta, seguim sense saber-ne gran cosa, i això que s'ha presentat el PAM! Seguim especulant com es concretarà, i ho seguirem fent mentre la ciutadania hi diu la seva, i mentre s'encarrega una radiografia sobre l'estat de la ciutat per poder planificar, posteriorment, quan es fa què al llarg del mandat, que ja no seran quatre anys perquè les eleccions van ser abans de l'estiu.

I alguns projectes s'endarrereixen, com el trasllat del CMQ, i altres avancen a poc a poc, com la vianalització del raval o la ronda Nord. I els impacients seguirem insistint per saber quan sabrem coses concretes. Primer havia de ser quan es presentés el PAM, després que ja s'anirà explicant, de manera concreta, àrea per àrea, demà qui ho sap. 

"Històries increïbles, per Miquel Bonet" "Caure al parany dels regals de Nadal"