El semàfor del 19 de juliol de 2018

Pau Morales
Director de l'Acampada Jove

Ja només queden hores per començar un dels festivals musicals juvenils de referència a Catalunya. Tot està preparat per donar el tret de sortida a una nova edició de l’Acampada Jove a Montblanc. El municipi ja espera als milers de nois i noies que durant tres dies estaran presents a la zona dels concerts, però també pels carrers del poble. Per l’Ajuntament és una cita ineludible que esperen acollir molts anys més i també suposa una oportunitat pels comerciants que veuen augmentades les seves vendes aquests dies, sobretot els supermercats, bars i restaurants.

 
José Luis Martín
Regidor d'Espais Públics de Tarragona (PP)

Els veïns de Bonavista han plantat cara a un dels bars del barri. A la coneguda com a plaça ‘de los Abuelos’ hi ha tres bancs que permeten a moltes persones de la zona seure i parlar passant l’estona. L’Ajuntament de Tarragona havia donat una llicència a un bar que pretenia posar la terrassa justament allí, al carrer 20 de Bonavista. Un moviment que suposava la retirada dels bancs, que els operaris van intentar fer, però que els veïns van aturar. Finalment l’Ajuntament, davant de les queixes, ha dit que no retirarà els bancs i que buscarà un nou espai pel bar.

 
Fernando Grande-Marlaska
Ministre de l'Interior (PSOE)

El Ministeri de l'Interior reconeixerà totes les víctimes dels atemptats del passat 17 d'agost a Cambrils i Barcelona, encara que presentin la seva sol·licitud fora de temps, és a dir, després del dia de l'aniversari de la tragèdia. Aquesta va ser la decisió que el ministre Fernando Grande-Marlaska va comunicar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El ministre deixa clar que es buscarà una solució en la qual «prevalguin els drets dels afectats per sobre dels terminis legals», fent referència a tots aquells casos que es passin de l'any que dicta la llei.