El semàfor del 14 d'agost de 2018

Pedro Duque
Ministre de Ciència, Tecnologia i Universitats

L'Institut Català d'Investigació Química s'ha quedat sense acreditació com a centre d'excel·lència Severo Ochoa, és a dir sense una aportació econòmica d'un milió d'euros anual, perque l'Agència Espanyola d'Investigació, depenent del MInisteri de Ciència, ha denegat la pròrroga de l'acreditació amb arguments poc clars i malgrat que l'ICIQ figura a les primeres posicions dels rànquings d'investigació i docència del món. Una decisió molt difícil d'entrendre i a la qual ja s'han presentat al·legacions.

 
Laia Estrada
Regidora de l'Ajuntament de Tarragona (CUP)

La CUP de Tarragona ha obert el debat de les terrasses al carrer i tot el que comporten. Si bé és un debat necessari i cal posar horaris i normes perque les terrasses siguin compatibles amb el descans dels veïns i amb la resta d'elements de mobiliari urbà a l'espai públic, titllar de «mercadeig» i «massificació» la situació actual i atribuir-ho a «l'afany recaptatori de l'ajuntament» sense tenir gens en compte la visió dels petits i mitjans empresaris de la restauració de la ciutat és partir d'un punt esbiaixat per afrontar el tema.

 
Josep Maria Cruset
Alcalde de Riudoms

La Fira de l'Avellana de Riudoms d'enguany ha tancat edició amb un balanç molt positiu tant d'assistència de públic, més que l'any passat, com de valoració positiva de les novetats d'enguany, l'Outlet de moda i el festival Minipop. Una de les fires de referència del mes d'agost al Baix Camp es reinventa per seguir esdevenint cita ineludible del calendari estiuenc.