El semàfor del 15 de març de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Maria José Figueras
Rectora de la Universitat Rovira i Virgili

La Universitat Rovira i Virgili ha anunciat que deixarà d'exigir el nivell B-1 d'anglès als seus alumnes ja que això provocava que un 7,1% dels estudiants que havien acabat les seves carreres no tenien el títol per aquesta circumstància. La mesura, amb caràcter retroactiu farà que molts estudiants obtinguin per fi el seu títol sense unes competències mitjanes en llengua anglesa, fet que suposa a un pas enrere molt important en el domini d'una llengua cada cop més imprescindible per sortir a competir al mercat laboral. Una decisió bastant inexplicable en termes acadèmics i competencials, i més tractant-se d'una universitat que busca constantment l'excel·lència.

 
Sergi Roberto
Jugador reusenc del FC Barcelona

Aquest dijous s'ha inaugurat a la ciutat de Reus un nou espai per practicar esport. Es tracta d'un 'Cruyff Court', camp de futbol d'ús públic que va acompanyat del nom de Sergi Roberto. L'estrella reusenca del FC Barcelona no s'ha perdut l'acte i l'ha estrenat en persona, mostrant-se molt proper amb els centenars d'infants i joves que han presenciat la inauguració d'aquesta nova instal·lació. Les cares dels nens i nenes presents ho deien tot. A més, el reusenc no està lesionat després de la forta topada patida en el matx contra l'Olympique de Lyon de dimecres.

 
Juan Carlos Martín
Autor del llibre 'Manos arriba...esto es una estafa'

Juan Carlos Martín, Mosso d'Esquadra de la Bisbal del Penedès, ha publicat una guia per detectar estafes. Agent del cos policial català des de fa més de vint anys, la seva tasca a l'àrea d'investigació de delictes econòmics el va impulsar a posar en negre sobre blanc molts dels casos d'estafes amb els quals es trobava. Les estafes d'abans que han tornat, com la de 'la estampita' o la del 'tocomocho' i les d'ara, vinculades especialment a Internet són alguns dels enganys que l'autor detalla, juntament amb consells per evitar ser-ne víctima.