El semàfor del 29 de març de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Rosalía Méndez
Membre de la Coordinadora Felina de Tarragona

Polèmica a Tarragona per la regulació de les nombroses colònies de gats que hi ha a la ciutat. La Coordinadora Felina de Tarragona i set entitats més han anunciat una denúncia a l'Ajuntament arran de la normativa per traslladar a la gossera els animals que visquin en colònies no autoritzades a la ciutat i si estan aprop d'un centre educatiu o sanitari, parc, platges o contenidors. Segons aquestes entitats això és maltractament animal però l'equilibri entre el que ells demanen i la regulació i control necessaris de la sobrepoblació d'animals abandonats i que viuen als carrers de les ciutats és difícil de trobar.

 
Laia Quílez
Directora del postgrau en direcció de cinema de la URV

La URV i l'Escola de Cinema de Reus oferiran l'any vinent un postgrau universitari en direcció de cinema. D'aquesta manera es dóna l'opció de poder estudiar cinema a Tarragona, amb titulació reconeguda per la universitat i amb el caràcter eminentment pràctic i destinat a formar professionals del cinema que ha caracteritzat l'ECIR des dels seus inicis. Una bona notícia pels estudiants de la nostra àrea metropolitana i una pedra més al sòlid mur formatiu i acadèmic de la universitat de Tarragona

 
Francesc Xavier Salat
Expresident de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV)

Francesc Xavier Salat fa el salt a la política vallenca i deixa la presidència de l'Institut d'Estudis Vallencs, donant el relleu a l'historiador Francesc Murillo. Salat deixà l'institució cultural vallenca després de quinze anys al capdavant de l'entitat. L'IEV s'ha convertit en una entitat de referència cultural i documental a l'Alt Camp i al Camp de Tarragona en general i amb més de 150 activitats l'any i iniciatives com l'Espai de l'Estudiant o els fons Robert Gerhard i Carles Cardó, encara ara una nova etapa amb Murillo al capdavant.