El semàfor del 09 de maig de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Montserrat Caelles
Regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de Reus (PDeCAT)

La 23a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, arrenca aquest vespre a la Plaça Mercadal de Reus. Durant 4 dies, una de les fires més conegudes del panorama artístic tarragoní i català portarà aReus més de 100 representacions en diversos punts de la ciutat, de la mà d'una trentena de companyies.

 
Xavier Vidal
ciclista vendrellenc

Travessar el desert del Sàhara en bicicleta és una experiència dura però enriquidora a la vegada. Així ho ha experimentat el vendrellenc Xavi Vidal que ha completat amb èxit la seva primera Titan Desert, durant sis dies i amb temperatures que podien superar els quaranta graus centígrads, tempestes de sorra i una meritòria 161a posició. Un exemple de superació i aventura.

 
Martí Barberà
President del Pius Hospital de Valls

Problemes al Pius Hospital de Valls amb la manca de personal que fa mesos que dura i que no millora. La CGT ha alertat que els auxiliars d'infermeria del centre hospitalari vallenc no poden cobrir tots els torns, que pateixen precarietat laboral amb contractes puntuals i per hores i que han de recórrer a treballadors d'altres serveis per no deixar l'atenció descoberta. Aquests problemes se sumen a la manca també evident de personal al Servei d'Urgències. Una problema de llarga durada que tampoc ajuda a resoldre la manca de planificació del govern de l'estat a l'hora de distribuir l'arribada de metges residents als centres hospitalaris segons les necessitats reals de cada lloc.