El semàfor del 3 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Noemí Llauradó
Presidenta de la Diputació de Tarragona (ERC)

Noemí Llauradó és la nova presidenta de la Diputació de Tarragona gràcies a l'acord de govern que els grups d' ERC i de JuntsXCat han rubricat a l'ens provincial. Llauradó es converteix en la primera dona a presidir la diputació provincial obrint d'aquesta manera una nova etapa política després de l'etapa Josep Poblet, qui ha estat president de la Diputació des de l'any 2007.

 
Laia Arriols
Il·lustradora reusenca

La reusenca Laia Arriols figura entre les millors il·lustradores del segle XXI a l'Estat espanyol, segons una prestigiosa publicació de l'editorial Norma que elabora un rànquing amb les «80 reines de la il·lustració». Arriols, que dibuixa amb un estil infantil i inspirat en les seves filles compta amb prop de 200.000 seguidors a Pinterest i 2.500 a Instagram a més de dissenyar una línia de roba i treballar per diverses marques i empreses.

 
María jesús Montero
Ministra d'Hisenda en funcions (PSOE)

La Ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero ha participat en un curs d'economia de la Universitat Internacional Menendéz Pelayo on ha parlat de corregir i revisar alguns impostos com els de Societats, Successions, Donacions o Plusvàlues, obrint la porta a actualitzar-los i augmentar-los. Sota el concepte de « justícia fiscal», sembla que Montero prepara el terreny per, en cas que s'acabi configurant un nou govern socialista, aplicar noves pujades d'impostos però sense incloure en el seu discurs cap referència a l'eliminació de despesa supèrflua, a ajustos pressupostaris en partides innecessàries o sobredimensionades. Tampoc fa referència la ministra a com aquest augment d'impostos beneficiarà a les classes mitjanes, que seran les principals afectades per la pujada. Revisar la política fiscal espanyola segurament és necessari, però també ho és fer-ho en què es gasten exactament els diners des contribuents.