El semàfor del 5 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Mariàngela Vilallonga
Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya

La consellera de cultura de la Generalitat ha plantejat el trasllat del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a Barcelona tot i que fins ara estava previst construir-lo a l'antiga Tabacalera. Vilallonga ha plantejat aquesta possibilitat de canvi al Parlament i l'emmarca en un macromuseu d'història i arqueologia de Catalunya. Des de Tarragona, l'alcalde Pau Ricomà ja ha manifestat que seria inacceptable que el MNAC no s'ubiqués a la ciutat.

 
Pablo Mazón
President del Clúster TIC Catalunya Sud

El sector tecnològic de Tarragona gaudeix de molt bona salut. Un sector que mou més de 1.500 treballadors i 1.000 milions d'euros de facturació anuals a les comarques tarragonines, que no coneix l'atur i que experimenta un creixement interanual molt per sobre d'altres sectors productius i econòmics. Aquestes són algunes de les dades que es poden extreure de l'acurada radiografia del sector que ha elaborat el clúster d'empreses tecnològiques tarragonines i que posa de manifest la necessitat d'e seguir nvertint i potenciant la projecció de Tarragona com a punt d'atracció internacional d'empreses del sector.

 
Jaume Miret
President de l'Escuderia Baix Camp

L'Escuderia Baix Camp va reactivar-se l'any 2015 després de dècades sota mínims. Fruit de les ganes i la passió d'alguns dels socis històrics de l'entitat que van voler recuperar-la i afegir-hi noves cares compta actualment amb una trentena de vehicles i més de 150 socis. L'entitat vol consolidar el Ral·li Costa Daurada Legend Reus que aquesta tardor arribarà a la seva cinquena edició i seguir participant en les principals trobades de vehicles antics que es fan arreu.