El semàfor del 12 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Ruth Lau
Investigadora i neurocirurgiana a l'Hospital Universitari Joan XXIII

La investigadora de l'hospital tarragoní ha guanyat el premi mundial 'Young Neurosurgeon Award 2019' al millor projecte de recerca del món fet per un neurocirurgià menor de 40 anys. L'estudi planteja una nova manera d'arribar a les lesions cerebrals i obre un nou camí d'actuar-hi des de la neurocirurgia sense causar lesions o seqüeles als pacients. Lau rebrà el guardó a Pequín, durant el mes de setembre.

 
Josep Maria Mañé Ferrer
President de Comerç Santa Coloma de Queralt

Aquest cap de setmana arriba una nova edició del Griu, el festival de música i comerç de Santa Coloma de Queralt. Activitats familiars, infantils, turístiques i culturals ompliran els carrers de Santa Coloma amb l'objectiu de promocionar el petit comerç local. Una data assenyalada al calendari estiuenc de la Baixa Segarra.

 
Jordi Cuixart
President d'Òmnium Cultural

Jordi Cuixart ha donat un toc d'alerta a ERC i JxCat davant el creuament de retrets i acusacions pel pacte a la Diputació de Barcelona entre JxCat i PSC. I és que crida l'atenció que es retreguin uns als altres el fet de pactar entre ells quan recorreguent la geografia catalana veiem tan als ajuntaments com als consells comarcals i diputacions pactes entre ERC i JxCAT, pactes entre JxCat i PSC i pactes entre PSC i ERC. I tots ells emmarcats en la normalitat democràtica i la dinàmica d'uns partits que tenen una àmplia representació entre la ciutadania. Cuixart és, ara per ara, una de les poques veus marcadament coherents dins l'independentisme i gairebé l'únic que no caigut en estridències, contradiccions o batalles de campanar des de l'inici del procés. Sense entrar a debatre la idoneïtat de les seves aspiracions, és remarcable, almenys, la seva coherència.