El semàfor del 16 d'agost de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Josep ferrer 'Fer-Vi'
President de l'Associació Cultural Sant Roc de Tarragona

Les festes del barri de Sant Roc de Tarragona d'enguany repeteixen l'èxit d'anys anteriors convertides en unes de les festes més esperades i populars de la ciutat. Enguany celebren els 175 anys conservant l'essència i la passió dels inicis gràcies a una associació cultural amb moltes persones implicades i que han aconseguit, juntament amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, el Drac de Sant Roc i els Gegants Vells fer les que molts consideren 'les millors festes de Tarragona' i la millor porta d'entrada a Sant Magí.

 
Cinta Bellmunt
Periodista i escriptora

La periodista i escriptora tarragonina ha publicat el llibre de testimonis 'Gitanes i Gitanos Catalans', on s'endinsa a la comunitat gitana a través de la seva cultura, història i visió del present i del futur. Bona part del llibre té accent tarragoní demostrant que sense el paper actiu dels gitanos tarragonins, no s'entendria la ciutat actual. Les tradicions més arrelades en aquesta comunitat, els efectes de la crisi econòmica en la comunitat gitana i les perspectives de futur són algunes de les qüestions que Bellmunt tracta en el llibre.

 
Lídia Bargas
Alcaldessa de Prades (JuntsxCat)

Prades segueix sent un referent turístic durant l'estiu. El municipi del Baix Camp multiplica per deu la seva població durant els mesos de juliol i agost i conscient de la seva capacitat d'atracció segueix potenciant-se per mantenir-se com a destí turístic de referència i i per oferir bons serveis als visitants. Allotjament divers i un calendari d'activitats familiars, esportives i culturals com el Concurs de Gossos d'Atura, la Fira del Vi i del Cava o les jornades de la Reina Margarida, sense oblidar les activitats d'astronomia relacionades amb el cel de Prades són alguns dels seus principals atractius.