El semàfor del 9 de setembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Rafel Español
Responsable del sector de la fruita seca d'Unió de Pagesos

La situació dels agricultors de l'avellana torna a ser crítica, però Unió de Pagesos crida una vegada més a la mobilització demà dimarts 10 de setembre amb una tractorada per traslladar a la ciutadania i les administracions la situació que titllen «d’abús» que estan exercint, segons expliquen, «les empreses que compren avellana als pagesos rurals». La tractorada tindrà com a punt de partida la seu de la Unió de Pagesos de Reus, a l’avinguda Països Catalans, a les 9.00 hores del matí i finalitzarà a la Selva del Camp. La pagesia passa per una època complicada i té en la pressió que s'exerceix des d'UP una de les seves poques armes.

 
Magí Trullols
President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (FIC)

La Conca de Barberà adopta un nou model de gestió en la recollida de residus a tota la comarca. Això es tradueix en el fet que a partir de l’any 2020 la recollida serà mixta: en els 7 municipis amb major població s’aplicarà el model ‘porta a porta’ i en els altres 15 pobles restants es farà mitjançant contenidors tancats, amb targeta d’obertura. El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat, per unanimitat, la concessió a una unió temporal d’empreses d’aquest servei amb l’objectiu «d’optimitzar al màxim la recollida de residus i arribar al 70% en recollida selectiva». L'ens i la comarca segueixen sent modèlics pel que fa a la recollida de residus, amb un elevat índex de reciclatge que encara volen fer créixer més.

 
Hipòlit Monseny
Regidor de Via Pública de Reus (JuntsxCat)

Dels 23 municipis de tota Catalunya que tenen més de 50.000 habitants, Reus és la tercera població amb menys metres quadrats de zones verdes per persona. Ho diu un estudi del departament de Territori i Sostenibilitat que analitza l’indicador de superfície de zona verda i espai lliure en sòl urbà per habitant de totes les poblacions catalanes. És cert que el problema ve dels darrers anys, però la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública que lidera Hipòlit Monseny, de la mà d'Urbanisme i Mobilitat, hauria d'emprendre accions per tal de revertir i millorar aquesta dada.

"El semàfor del 6 de setembre de 2019" "🚦El semàfor del 05 de setembre de 2019"