El semàfor del 8 de novembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Pere Dalmau
Mossèn de la parròquia de lSant Joan Baptista de Reus

Les obres de rehabilitació de la façana de l'església de Sant Joan de Reus avancen a bon ritme per evitar nous despreniments de l'estructura. La rehabilitació d'aquest temple reusenc s'allargarà durant sis mesos i un cop acabades, l'església ubicada al cor de la Capital del Baix Camp tornarà a lluir en bon estat.

 
Joan Rom
Exdirector de l'Escola d'Art i Disseny de Reus

L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus ha obert oficialment el curs del seu quarantè aniversari amb la conferència inaugural de Joan Rom, exdirector del centre. en l'acte, al qual van assistir també la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, Rom va desgranar la història del centre, tant des d'una visió de la docència, com des de la perspectiva de la crítica artística i del paper de l'art en la societat actual.

 
Paz Battaner
Directora del Diccionario de la Lengua Española (DLE)

El nou Diccionari de la llengua espanyola afegeix 229 noves paraules entre les quals hi figura 'casteller' definint-lo com a 'cada una de las personas que forman una torre humana encaramadas unas a los hombros de otras, siguiendo una tradición folclórica de Cataluña'. Una manera més de posar un peu per part del món casteller al diccionari oficial de la llengua espanyola i de donar a conèixer una mica més aquesta tradició de casa nostra.