GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El semàfor del 04 de febrer de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Àngels Santacana
Directora del Museu Àngel Guimerà del Vendrell

Aquest cap de setmana s'ha celebrat amb gran èxit la 38a Xatonada Popular (amb la proclamació de Sergi Rovira com a Mestre Xatonaire) i, a més a més, hem sabut que la tècnica en cultura de l'Ajuntament del Vendrell ha localitzat la que podria ser la primera recepta escrita del xató, el plat més famós del Penedès. Segons Santacana, al llibre Art de ben menjar: llibre català de cuina de 1927, es trobaria aquesta primera referència històrica.

 
Antoni Anglès
Alcalde de Vilaverd

L'antiga fàbrica de guix del Tòfol de Vilaverd ha estat declarada fa poc dies Bé Cultural d'Interès Local, per ser l'última d'aquestes característiques que queda a Espanya. És una gran notícia de cara a la seva protecció, però ha descobert que l'estat de conservació d'aquest patrimoni no és, ni de bon tros, el més desitjable. L'Ajuntament tindrà ara la responsabilitat d'explicar el perquè d'aquesta situació.

 
Pere Aragonès
Vicepresident de la Generalitat

Comencen a ser molt nombroses les veus que des del Baix Penedès mostren la seva disconformitat amb els nous pressupostos presentats pel vicepresident i responsable econòmic del Govern. La comarca se sent històricament menystinguda en les partides i inversions en aquest territori, un dels més delicats del país per l'explosió demogràfica que ha experimentat i experimenta, no corresposta per un reforç adient dels serveis socials i les infraestructures. El Penedès és un got a punt de vessar i caldria donar-li l'atenció que necessita.