El semàfor de l'11 de febrer de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Jordi López Vilar
Investigador de l'ICAC

El doctor en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat Rovira i Virgili encapçala un projecte en col·laboració amb la Universitat de Barcelona d'investigació arqueològica singular. López rastreja les comarques de Tarragona a la recerca de restes d'armament o vestimenta militar que delimita el territori com a camps de batalla de l'antigor. Gràcies a les dades recollides, es pot seguir els moviments de tropes de fa dos mil anys, com per exemple l'expedició del cartaginès Anníbal que va acabar a les portes de Roma. Així, s'ha pogut documentar com es va arrasar la ciutat ibera on ara s'aixeca Valls.

 
Joan Magrané
Compositor

El compositor de La Selva del Camp continua amb la seva carrera brillant —nacional i internacional, encara que aquí a la nostra regió li costi estrenar obres— amb l'estrena al Foyer del Gran Teatre del Liceu de l'òpera de cambra Diàlegs de Tirant i Carmesina. Es tracta d'una peça amb llibret de Marc Rosich i escenografia de Jaume Plensa que adapta passatges de la novel·la tardomedieval de Joanot Martorell. Es podrà veure al teatre barceloní els dies 13,14 i 15 de febrer.

 
Lydia Gil
Responsable de DivulgaTGN

En el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l'associació tarragonina DivulgaTGN ha programat des de començaments de febrer fins al dia quinze una sèrie de xerrades per visibilitzar les dones científiques de Tarragona i la reivindicació del seu talent. Els espais que acullen aquestes trobades seran diversos —el Campus Catalunya de la URV a Tarragona, Ràdio Cambrils o el Centre de Lectura de Reus— i tenen com a objectiu fer veure que la ciència no és un vedat masculí.

Més notícies de la categoria El semàfor