El semàfor del 15 d'abril de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Juani Piñana
Presidenta de l'Associació d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre

La sommelier i restauradora de l'Ampolla ha estat escollida presidenta de la nova associació que agrupa establiments d'hostaleria de totes les Terres de l'Ebre, adscrita a l'associació provincial AEHT. L'entitat fa un any que està en rodatge i ja són vuitanta els associats, que esperaven doblar en poc temps però que la crisi sanitària ha deixat en una situació d'incertesa. L'AEHTE compta amb l'assessorament dels tres cuiners estrellats de la demarcació: Jeroni Castell, Vicent Guimerà i Fran López i vol potenciar el turisme de proximitat, que ha de ser la base de la recuperació futura.

 
Joan Planellas
Arquebisbe de Tarragona

L'arquebisbe de Tarragona ha passat la seva primera Setmana Santa al càrrec en unes circumstàncies ben especials, en ple confinament per la pandèmia. La cancel·lació de tots els actes sacres, però, no va fer que monsenyor Planellas deixés de fer el sermó de Divendres Sant per vies telemàtiques. Un pronunciament amb càrrega política on, a banda d'un missatge d'esperança o solidaritat per a tots els tarragonins, va demanar que els presos polítics puguin passar el que queda de confinament fora de la presó.

 
Miquel Buch
Conseller d'Interior

El Conseller d'Interior va tornar a desencadenar una tempesta de retrets pel seu to i les seves paraules durant la compareixença de dilluns, on va perdre la compostura que requereix el seu càrrec per al·ludir a una suposada conxorxa simbòlica amb el nombre de mascaretes enviada pel govern espanyol. De la mateixa manera que, com ell mateix va dir, «amb la història dels catalans no s'hi juga», tampoc s'hauria de jugar amb la dignitat de les seves institucions.