El semàfor del 21 d'abril de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Jordi Pijoan
Alcalde de Querol

L’Ajuntament de Querol s'ha queixat al director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, de la intenció de la Generalitat de suprimir els guaites forestals per canviar-los per videovigilància. La sorpresa i el malestar que ha generat l’anunci del tancament dels punts de guaita al municipi i en altres punts sensibles del territori indica que no pot ser una bona mesura i que la tecnologia pot ser una gran ajuda en la lluita contra els incendis forestals, però sempre que sigui una eina complementària i no substitutòria.

 
Lorena Roldán
Portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya

La crisi del coronavirus ens ha descobert la Lorena Roldán menys histriònica i enraonada. Amb un perfil més baix i sense haver de muntar els xous habituals del Parlament donada la seva activitat reduïda, la portaveu tarragonina de Ciutadans es dedica a pensar en el futur del partit, en la renovació de càrrecs i en unes eleccions catalanes que ara queden molt lluny.

 
Òscar Subirats
Regidor de Salut de Reus

Fi de trajecte. Era una mort molt anunciada, però a l'actual regidor de Salut de Reus li ha tocat l'honor dubtós de ser l'últim responsable municipal de l'Hospital de Sant Joan. L'Ajuntament ja ha aprovat els darrers tràmits perquè l'ens sanitari passi a mans de la Generalitat, en el final d'una història trista, amb diversos culpables i una constatació: la ciutat no ha sabut gestionar bé el seu principal equipament i el deute que va generar.