Semàfor

El semàfor del 3 d'agost de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Xavier Jiménez
President de GEPEC-EdC

La Terra Alta s'ha unit contra la instal·lació de nous parcs eòlics que projecta el Parlament. Fins a vuit municipis de la comarca han emès informes desfavorables als avantprojectes tramitats, al·legant la saturació de generadors que ja suporten. Les mocions compten amb el suport de GEPEC, que demana que es derogui el decret llei d'emergència climàtica, que afavoreix «l'especulació de les promotores energètiques». Un conflicte irresolt que requerirà una acció decidida de la Generalitat.

 
Gessamí Sardà
Responsable del Banc de Terres del Consell Comarcal de Baix Camp

Els Bancs de Terres, una iniciativa que els últims anys ha estat un model d'intermediació al món rural, continuen sent una de les garanties principals de pervivència de les estructures socioeconòmiques del rerepaís tarragoní. Amb presència al Baix Camp i al Priorat, a TarragonaDigital n'hem volgut repassar la seva implantació.

 
Joan Maria Sanahuja
President del Consell Comarcal de l'Alt Camp

Vuit municipis de l'Alt Camp han impulsat, amb el suport econòmic dels fons estructurals europeus i el Consell comarcal, el projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra. Un projecte que ha de permetre recuperar espais patrimonials històrics i desenvolupar una oferta turística de base cultural.