Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19

Augmenten els contagis de Covid i frena la baixada de la incidència a Espanya

Totes les mirades estan posades al pont de Sant Josep i a la Setmana Santa

Un dia més el ministeri de Sanitat ha tornat a actualitzar les dades de la pandèmia al nostre país, i si bé encara es continua millorant en alguns aspectes, es comença a veure clarament l'estancament en indicadors com la incidència acumulada. El descens marcat que hi havia en altres setmanes s'ha anat frenant amb el pas dels dies,  a l'espera de com pugui afectar la relaxació de mesures en diverses comunitats i els períodes festius com aquest pont de Sant Josep i la Setmana Santa. 

Pel que fa al nombre de casos, s'han afegit al total  5.992 nous contagis  de Covid després de l'actualització de Sanitat amb l'aportat per les diferents comunitats. És una xifra de casos una mica superior als 4.962 registrats ahir, encara que similar a diversos dies de la setmana passada.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El nombre de persones que han donat positiu a Espanya, sigui a través d'una prova PCR o un test d'antígens des del principi de la pandèmia, és ja de 3.206.016. De tots ells, 3.064 s'han confirmat en les  últimes 24 hores.

La incidència acumulada continua baixant, encara que és cert que a menor ritme en jornades anteriors. Després de baixar dels 150 casos  la setmana passada deixant la situació de risc alt i entrant en la de risc mitjà, aquesta s'ha situat en 127,91, una lleugera pujada d'una dècima. Les comunitats que tenen ara mateix una major incidència acumulada continuen sent: Melilla (490,25), Ceuta (211,14) i Madrid (224,09). La majoria de comunitats viuen petits repunts de la incidència o gairebé un estancament o lleugera baixada. 

El nombre de morts puja per damunt de les 200

Encara que afortunadament estem molt lluny dels rècords de la tercera onada, el nostre país continua registrant més de 100 morts per Covid diàries. Aquest dimecres s'han comptabilitzat 228 defuncions per coronavirus a Espanya respecte els 141 que es van comunicar el dimarts. 

Segons les dades acumulades per Sanitat fins a les 14 hores d'aquest 17 de març, a Espanya han perdut la vida oficialment 72.793 persones després d'haver-se contagiat de coronavirus i haver estat confirmat el seu positiu amb una PCR o un test d'antígens. Dins d'aquesta xifra també es recullen els morts en la primera onada a qui no se'ls va poder fer un test, però que presentaven un diagnòstic clínic compatible. En els últims 7 dies, s'han produït un total de 405 morts per covid. 

Els hospitals segueixen amb la seva tendència a la baixa

Les dades d'avui també tornen a reflectir un descens de la pressió hospitalària. Segons recull l'informe de Sanitat, aquest dimecres hi ha 8.071 persones hospitalitzades per Covid-19 al nostre país, cosa que significa que ocupen un 6,45% dels llits disponibles en centres públics i privats. Aquest dilluns hi havia 8.348 persones ingressades i el 6,67% de llits ocupats.

I la baixada també continua produint-se a les UCIs, encara que moltes comunitats segueixen amb unes xifres especialment altes de pacients en estat greu. De mitjana estan ocupades a Espanya, el 19,93% de les seves places per pacients Covid, sent un total de 1.997 els malalts greus que estan en les UCIs espanyoles. També són xifres més baixes que els 2.037 ingressats i el 20,24% de llits UCI ocupades d'ahir. En les últimes hores, hi ha hagut 1.126 altes i 844 ingressos de pacients Covid. 

També es continua reduint la positivitat de totes les proves, siguin PCR o test d'antígens, que es realitzen en els últims dies. Entre el 7 i el 13 de març es van fer 480.713 PCRs i 254.952 tests d'antígens, sumant un total de 735.665. De totes elles, el 5,35% van donar positiu. Les xifres també seguien baixes l'últim dia amb dades, el 14 de març. Llavors es van fer 31.642 proves PCR i 13.747 tests d'antígens per un total de 45.389 que van donar un 4,88% de positius.