Descobreixen un forat de quinze metres a l’interior del pou on va caure Julen

L'esperança creix amb l'arribada de l'empresa sueca que va salvar els 33 miners xilens atrapats sotaterra fa uns anys
Julen podria acumular fins a quatre dies a l'interior del pou | Cedida

 

Les tasques de rescat del petit Julen avancen lentament. Ja han passat més de 48 hores de la desaparició del menor i ja el passat dimarts, 15 de gener, el delegat del govern de Pedro Sánchez a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, va anunciar que el rescat podria prolongar-se fins a 48 hores més. Ens trobem, per tant, a les hores clau per a l'anhelada troballa del menut. 

En el millor dels casos, es tardarien unes 24 hores més en rescatar el nen de dos anys de les profunditats del pou de Totalán, Màlaga.  Aquesta passada nit, les màquines pesades han estat perforant els accessos necessaris per a l'inici de les excavacions del túnel paral·lel per poder arribar a Julen. 

Esperança en el rescat

L'empresa sueca va rescatar als miners de Xile el 2010 | Sptab.com

 

L'empresa sueca 'Stockholm Precision Tools' ja ha arribat a la localitat de Màlaga i sota l'estela de ser un grup de reconegut prestigi, ja que es tracta dels mateixos professionals que van aconseguir rescatar, fa uns anys, als 33 miners de Xile que van quedar sepultats a més de 700 metres sota terra.

També han arribat al lloc dels fets vuit tècnics de la 'Brigada de Salvamiento' d'Astúries per intervenir manualment en l'últim tram del túnel que s'està obrint. L'actuació dels tècnics és delicada, ja que pretén evitar que es produeixi un col·lapse al pou on es troba Julen. 

Segons la subdelegada del govern a Màlaga, s'estan prenent mesures sobre directrius molt específiques. La primera, preservar per sobre de tot la seguretat i integritat del nen. Com que no existeix cap prova que demostri la mort de Julen, els treballs es porten a terme seguint els protocols de cerca a persona viva, que exigeixen màxima precaució. Quan s'arribin a excavar 80 metres, es filtraran unes càmeres per observar la seva posició i, immediatament després, iniciar el rescat. Les solucions, per desgràcia, «són lentes i el factor temps és rellevant», assegurava Gámez.

 

"El gran canvi de Mercadona amb totes les seves marques blanques" "Les paraules del pare al petit Julen: «Papà està aquí i el teu germanet ens ajudarà»"