Confirmen la primera mort per coronavirus a Espanya

És un home que va morir el 13 de febrer al País Valencià
Imatge d'arxiu d'un trasllat d'un pacient amb coronavirus | EP

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que una segona anàlisi ha detectat la presència de coronavirus en un pacient amb una pneumònia d'origen desconegut que va morir a l'Hospital Arnau de Vilanova de València el 13 de febrer.

Així ho ha confirmat la consellera en una roda de premsa convocada aquest dimarts a la tarda, en la qual ha explicat que aquest cas s'ha detectat després del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d'origen desconegut.

Amb aquest cas, sumen 19 els casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, sent un d'ells el mort. En concret, a més d'aquesta persona, aquesta tarda s'ha sumat un altre cas, el d'una dona que s'ha detectat a l'Hospital de Manises.

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat que a Espanya s'han registrat 150 casos de coronavirus. D'ells, 7 estan en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) en estat greu i 13 són professionals sanitaris. De moment, hi ha 14 positius en els quals no s'ha pogut identificar l'origen del contagi.

"🐦❗ Un gegant de les xarxes socials, afectat de ple pel coronavirus" "✈ La por al coronavirus arriba a Ryanair: la companyia pren mesures importants"