Primera vacuna de la Covid a Tarragona

L'Estat espanyol rebrà dimarts 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer

L'enviament de vacunes es fa amb un dia de retard però Illa explica que el subministrament setmanal es farà els dilluns

L'Estat espanyol rebrà aquest dimarts 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech. Les vacunes, que arribaran un dia més tard del que estava previst, seran traslladades a Espanya en quatre vols que aterraran a Barcelona, Madrid, Vitòria i Canàries. Des d'aquests aeroports es distribuiran a un centenar de punts de recepció. Ho ha explicat aquest dilluns a la tarda en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa. 

El subministrament de la farmacèutica estava previst per a aquest dilluns però arribarà amb un dia de retard per problemes logístics de la companyia a la seva fàbrica de Puurs (Bèlgica). Illa ha explicat que el subministrament previst d'unes 350.000 dosis a la setmana a partir d'ara es farà cada dilluns.

Illa també ha explicat que no han detectat cap efecte advers del subministrament de les primeres dosis d'aquesta vacuna que es van injectar diumenge a les primeres persones.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les primeres vacunes de la Covid-19 a Tarragona

Teresa Soria, de 74 anys i resident a la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona, i Antònia Sedó, de 93 anys i resident a la residència Natzaret de Móra d'Ebre, han estat les primeres persones en rebre la vacuna de la Covid-19 feta per Pfizer i BioNTEch a la regió sanitària del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre respectivament. 

Un cop vacunades totes dues, s'ha procedit a continuar a la resta de residents i treballadors i treballadores que estan a primera línia a la residència. A la Mercè de Tarragona estava previst administrar la primera dosi del fàrmac a 87 residents i 18 empleats del centre. D'altra banda, a la Natzaret de Móra d'Ebre, han rebut la vacuna 85 persones, 56 (de 78) residents i 29 professionals. En acabar a la capital de la Ribera d'Ebre, es preveu administrar les dosis a la residència d'avis de Flix.