Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben la noia de 15 anys desapareguda a Reus

ATENCIÓ

Tanquen l'aixeta a algunes seccions de l'hospital de Reus per una infecció de legionel·la

ÚLTIMA HORA

Un cotxe de la Guàrdia Civil bolca a l'N-420 a Botarell

Els observadors internacionals denunciaran les vulneracions del Suprem a l'ONU

L'entitat ha pres aquesta determinació per unanimitat, en considerar tots que «es tracta d'un judici polític»
Els observadors internacionals denunciaran les vulneracions del Suprem a l'ONU | CatalunyaDiari.cat

 

Els observadors internacionals del judici del procés tenen previst portar a l'ONU les vulneracions que el Tribunal Suprem està realitzant durant el litigi contra els exconsellers. Tal com recull 'ElNacionat.cat', en aquests moments «hi ha unanimitat en dir que es tracta d'un judici polític, inusual», i així mateix ho han fet saber els portaveus de l'International Trial Watch en una compareixença pública.

 

 

Creuen que el judici «afavoreix més l'acusació que les defenses» 

En aquest sentit, l'entitat considera que el procés judicial que està tenint lloc «afavoreix més l'acusació que les defenses», i que «persegueix de manera preocupant la llibertat de protesta». Gran part de la responsabilitat rau en les limitacions i dificultats imposades pel Suprem, que ni tan sols ha reservat un espai per als observadors a la sala on estan tenint lloc les sessions del judici, quelcom que troben «absolutament desconsiderat».

 

Segons han fet patent des de l'ITW, «l'essència del judici és criminalitzar l'exercici de drets civils i polítics; l'autodeterminació, la llibertat ideològica, d'expressió, de reunió i manifestació, d'associació i de participació política».

 

Els preocupa «l'efecte dissuasiu» del procés contra els exconsellers

Entre les irregularitats detectades, l'organització destaca la vulneració del dret a la defensa, en considerar que s'està «impedint posar de manifest les contradiccions dels testimonis mitjançant imatges», un fet que deixa força en evidència la seva credibilitat. Però no només això, sinó que també els preocupa seriosament que aquest procés que està tenint lloc contra els exmembres del govern «té un efecte dissuasiu molt perillós».

El paper de Manuel Marchena, sota sospita | TVE

 

En aquest sentit, els observadors aprofundeixen en la qüestió, i denuncia que l'òrgan judicial evita que «s'exerceixi el dret a la reivindicació de les pròpies idees tant per part d'institucions com de la ciutadania».

 

El paper de Manuel Marchena, sota sospita

Des de l'ITW també han fet patent la poca imparcialitat de les «intervencions indegudes» de Marchena «a l'hora d'arbitrar les preguntes als testimonis, qüestionant només les preguntes de les defenses». Un fet que ressalta aquest aspecte és la presència de dos lletrats que actualment formen part de la Junta Electoral Central.

 

Tampoc sembla que els agradi que el judici estigui sent televisat, sobretot pel que fa a la relació entre testimonis, ja que «tots són perfectament coneixedors de què han dit els seus superiors jeràrcics». Això ha provocat que alguns d'ells «sembla que hagin estat assajant».

 

Comentaris