El pare de Julen, atès per una crisi d'ansietat

Les tasques de rescat es troben en el seu tram final
El pare de Julen, atès per una crisi d'ansietat | Cedida

El pare de Julen hauria estat atès pels Serveis d'Emergència a causa d'una crisi d'ansietat que ha patit, segons informa 'Diario Sur', encara no és sap més informació. En tot cas cal recordar que ahir al vespre es va celebrar una vigília en una carpa habilitada al costat del tanatori de Totalán, a Màlaga. Més de 200 persones van resar perquè el petit Julen sigui rescatat amb vida del pou on es troba desaparegut ja fa dotze dies, en un acte on va predominar l'esperança.

   

El mestre de cerimònies va ser Juan José Cortés, pare de Mariluz, una menor de cinc anys de Huelva que va ser assassinada. Després de viure en primera persona una tragèdia també tan mediàtica, Cortés instava a seguir confiant, perquè tant ell com els pares del nen creuen que «el miracle és possible». A més, les mostres de solidaritat desinteressada creixen en una muntanya abans perduda, on ara fixa la mirada tot un país.

Els experts mantenen l'esperança de trobar Julen viu, alhora que continuen amb les maniobres de rescat   | Cedida
 

Els miners estan a menys de 50 centímetres de Julen

Els miners que treballen en l'excavació d'una galeria horitzontal per tal de rescatar a Julen estan a menys de 50 centímetres del lloc on se suposa que està el petit. Ho ha confirmat el mitjà 'El Mundo', deixant patent que ja han progressat fins als 3,15 metres de profunditat. El terreny ha obligat a tornar a fer ús dels explosius, fet que s'està valorant, ja que la situació és molt delicada i ha estat necessari contactar amb experts per aquesta última microvoladura.

D'altra banda, segons explica 'La Vanguardia', l'objectiu principal ara és el d'obrir un forat de 15 centímetres aproximadament, per tal d'introduir una càmera que permeti confirmar que Julen està atrapat en l'interior del pou. A més, l'aparell també seria de gran utilitat a l'hora de determinar en quina posició està el nen, un fet clau i imprescindible a l'hora de fer una reconstrucció dels fets.

De moment, se segueix esperant el finalitd'aquest rescat, que fins ara, ja està durant dotze dies.

"ÚLTIMA HORA: Els miners estan a menys de 50 centímetres de Julen" "L'emotiva esperança dels pares de Julen: «El miracle és possible»"