Un pedòfil, en el punt de mira de la policia per la desaparició de Madeleine McCann

La teoria d'un possible segrest torna a agafar força

Després de més d'una dècada d'angoixa i desesperació, la investigació per trobar la petita Madeleine McCann ha donat aquests darrers dies un nou gir inesperat. Segons el darrer informe policial, recollit per la publicació portuguesa 'Correio da Manha', els investigadors se centren ara en un nou sospitós, un home estranger, conegut pels agents pels seus impulsos pedòfils. 

Segons el mitjà citat, l'investigat podria haver coincidit amb la petita McCann durant els dies que la nena es trobava de vacances al costat de la seva família, i hauria decidit emportar-se-la per satisfer els seus desitjos libidinosos. Una possibilitat que, tot i ser molt dura, donaria esperances a la família de Maddie. Ara bé, no es tracta de la primera vegada que sembla que la solució del cas estigui molt a prop, i que finalment resulti ser una pista falsa.

 

No es tracta del primer cop que la policia investiga aquest sospitós, ja que els informes assenyalen que ja va estar en el punt de mira amb anterioritat. Tot i això, davant la falta de pistes i proves per seguir d'aprop els seus moviments, els investigadors no han considerat «oportú» oferir més dades sobre la seva identitat. 

Aquesta nova línia d'investigació, però, implica que la teoria del segrest torni a convertir-se en la principal hipòtesi en el cas de la petita dels McCann. Una possibilitat que ja va agafar força amb anterioritat, quan la policia va centrar-se a estudiar amb atenció els moviments d'una xarxa de pederastes europea, però que mai va oferir conclusions satisfactòries o decisives. 

Els pares de la petita Madeleine McCann no ha deixat mai de lluitar per esclarir el cas | Getty Images

 

Una misteriosa desaparició de fa més de dotze anys

Recordem que la petita Madeleine McCann va desaparèixer el dia 3 de maig de l'any 2007, durant unes vacances amb la seva família a Praia da Luz, a la zona de l'Algarve portuguès. Els seus pares van denunciar la desaparició, i la policia del país veí va concloure que la menor i les seves dues germanes bessones es van quedar dormint sense la supervisió d'un adult. Els pares, en el moment dels fets, es trobaven sopant en un restaurant, a tan sols 200 metres del lloc on McCann va ser vista per darrer cop.